Borisllav360
Član
Potreban je drugi mjenjač, set kvačila, druge poluosovine, druge pedale i čak mislim drugi sat mora ići i druga bravica paljenja i drugi kardan tj kraći kardanНа јт су радили али то је превелик посао + електроника.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Potreban je drugi mjenjač, set kvačila, druge poluosovine, druge pedale i čak mislim drugi sat mora ići i druga bravica paljenja i drugi kardan tj kraći kardanНа јт су радили али то је превелик посао + електроника.
Delovi su ti tu najmanji problem i da njih upakuješ.Da bi ECU prihvatio tu zamenu i auto radio kako treba mečku ćeš da rodiš.Potreban je drugi mjenjač, set kvačila, druge poluosovine, druge pedale i čak mislim drugi sat mora ići i druga bravica paljenja i drugi kardan tj kraći kardan
Oni su za gomspodje da se m9gu popeti na ivicnjakA SUV tj.džipovi su za seljake.
Automatik ide preko hall senzora, manuelni ima klasičan senzor, tako da je daleko od 5min što se tiče elektronike.ECU kod ME7 mora da se flešuje što je posao daleko duži od 5min.Sto se tice elektronike nije to tesko kod VW tih godista. Vecina ih je imala opciju manuelnog menjaca i uglavnom se svodi na 5 min posla kodiranja preko dijagonstike. Samo treba kodirati i motor i tablu i ABS centralu da ocekuje manuelni i to je to.
Al po meni se ne isplati bolje je odraditi full remont menjaca i sigurno ce biti dobro a kostace slicno
I u to se razumes, pa ti si fakultetNije sijala i meni lampica, ali vag com prijavljivao da je quattro, a nije epilog svega je bio da je neko pre mene radio immo of, ali je našao kod od quattro i njega ubacio,preko nekih poljaka smo našli fabrički kod pa sam flešovao svoj ECU nazad na ME7.5 sa tim kodom i kao bonus sam dobio da se stakla spuštaju kad držiš dugo taster za otključavanje, a pre toga nije bila moguća ta opcija
Ko zna šta radi, ta konverzija je prosta, ko hoće da se igra dobije rezultat kao onaj Hrvat sa Tranzitnom
Radio sam pre par godina jednu A3 1.8t koja se stigla kao automatik, sa čuvenim problemom rikverca.2.5 TDI je EDC15VM, ME je iskljucivo za benzince… a mi pricamo o 2.5 TDI
Za koding ti VCDS pomaze uglavnom se promeni samo jedna cifra koja oznacava tip menjaca i to je to. Ali mora da se promeni i u ABS centrali i u tabli i u motoru Ne mozes samo da upises bilo koji koding od ko zna kojeg auta jer on svasta nesto jos oznacava.
Za senzor brzine (VSS) nisam cuo da je iko imao problema, on koliko znam ide direktno u tablu ali se mora prepraviti instalacija jer je drugaciji dzek. Od 2003-4. ni nema senzora vec se brzina uzima sa ABSa.
Takodje da bi sve bilo kako treba mora se dodati i prekidac na pedali kvacila koji ide u motorni ECU.
Uglavnom prepravka na manuelni je za one koji hoce manuelni iz nekog drugog razloga, ne zbog ustede. U 90+% slucajeva jeftinije je popraviti automatik
A nemam pojma, bojim se da će me opet negdje ostaviti na putuZar ti nije bolje sad kad si toliko uložio da ga voziš dok ide?