Marko98
Član
Ni jedan, gledaj da to ne bude ford tranzit.Kod Ford transita koji motor gledati da bude, tj koji je bolji, ajde da kazem potrosnja da nije presudna..?
2004-5 godina.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ni jedan, gledaj da to ne bude ford tranzit.Kod Ford transita koji motor gledati da bude, tj koji je bolji, ajde da kazem potrosnja da nije presudna..?
2004-5 godina.
Зашто?Ni jedan, gledaj da to ne bude ford tranzit.
Kada sam ja bio u tripu da nešto pojačavam moju Nivu, najbolja opcija, skoro 'šraf na šraf' je bio ceo 'power pack'(motor, kvačilo i menjač) od fiata 132/131. 2000 kubika, 115 konja, bila čak i opcija sa mehaničkim kompresorom, ma milina.. ranih 2000-tih bilo tih agregata k'o đubreta. Cela turska se vozila sa klonovima tih fiata.Жива истина!
Добро, не мислим да 2121 мотор са карбом, (тај што је 1,6, осим картера, практично исти као мотор 2106 са 1600 Специјал) баш неки као што је најбоље за "Ниву", али је истина да је читав строј тако рационално избалансиран, да ако се појача мотор, да би све радило поуздано, мора да се појача квачило, мењач, кочнице и ко зна шта све не. Хоћеш да урадиш лифтовање и веће котаче, онда мораш да појачаваш мотор. Не може никако да се унапреди једна ствар, већ и још пет других.
Е, а јеси ли случајно набасао на клипове по Нету "Ниве" са суфиксом "Спорт"? Дали да се провозају којекаквим блогерима на прототиповима тих "Спортова" (обе каросерије, и стара и ова што је друга генерација) чију производњу почињу крајем ове године: атмо мотор 1,6 од 122 коња, измењено вешање позади, доск кочнице свуда у круг, којешта ситно по кабини...