ASOCIJACIJA POLjOPRIVREDNIKA SRBIJE

a za ovakve rasprave stvarno nemamo motiv da dolazimo na forum!!! :nono: ovo nije obavezno, kome se nesvidja ne mora da cita, jer ovo nikud ne vodi sem do zakljucavanja teme!!! hvala na razumevanju :ppozdrav: ako imas neki zahtev iznesi, ako ne imas i drugih lepih tema pa naci ce se nesto za svakoga...

dali je ovo pokusaj da skrenemo sa teme pa da se ista zkljuca, da smirimo strasti? svako pise svoje misljenje i to je to, ili pise iz licnog iskustva.

Потпуно се слажем са Дејаном. Чему овак покушај да се моје речи цензуришу. Ова асоцијација окупља истомишљенике или има за циљ да заштити заједнички интерес нас пољопривредика? Кад ја наиђем на истомишљеника не нападам га увредама него наступам аргументима. Зашто оволико страсти:haha:

ipak smatram da prvo ti nemozes da nastupis tako,pokazi malo postovanja prema ostalima. i normalno saslusaj ostale,

Као што рекох, познајем људе из овог удружења АПС. Што се тиче поштовања: да га немам, не бих ни била на овом форуму. Спустите лопту, на истој смо страни. Али и даље искрено и отворено.........

sever 71,moj ti je savet da prvo dobro pročitaš celu temu i lepo izađeš sa svojim stavom,obično forumaši napadaju samo provokatore a mi lično se neki puta upuštamo u žešću diskusiju,pa pređemo granicu ali se brzo pomirimo u nekim temama koje nisu političkog karaktera.Dobro ti nama došla

Коментаре типа .." јуче си дошла", " можеш да одеш" и сл. ћу убудуће игнорисати !!! Јуче сам се укључила на форум али о својој струци знам доста! Па тако и о удружењима! Знам и како се зове овај форум и тако даље. Људе из АПС сам поменила у позитивном контексту! Изгледа да би неки од Вас радо избацили неистомишљенике.

севе 71 , ајд мало да спустимо лопту и да коментаришемо тему а доста је препуцавања , ја ово ти оно , без обзира на све да ли познајеш некога или не битно је да си погрешно наступила ,, снеба па у ребра,, ја сам те посаветовао најдобронамерније да прочиташ мало по форуму и да се онда укључиш у дискусије јер ми се овде већ малтене сви знамо путем порука а и дружења , тако да си нас мало изненадила својим ставом , а као и што ти је рекао колега има оних који не наступају баш са добрим намерама па смо сви посумњали у такав твој став ( ако грешимо онда извињење).ја сам мало нешто написо на тему шта је урадила АПС у претходном периоду али мислим да је то у теми ,,удружења пољопривредника па да не бих понављао можеш тамо да се инф).само да ти скренем пажњу можда ниси упозната али постоје 2 асоцијације пољопривредника једна је Војводине и друга Србије,, не бих да коментаришем супротни табор јер ми нисмо политичари да би се пљували али време ће показа ти а и чланови овог форума дати суд и оцену ко је шта и како урадио , углавном наш став је да нисмо задовљни радом министарства пољопривреде (АПС) а став АПВ је да су они задовољни и да подржавају министра.поззз за СЕВЕР 71 и без љутње упала си у чопор лавова који су бесни тако да ни женке не респектују

Моје виђење АПСа : јако, бројно, "удружење удружења", али и појединаца из целе Србије чији је интерес оздрављење српске пољопривреде и српског села.
АПС треба да буде сарадник власти, али не и послушник (то нису две исте ствари), већ да се кроз бројност и распрострањеност просто наметне власти као незаобилазан сарадник и преговарач. Дакле да министар преговара и уговара са органима АПСа, као нашим представицима, како и шта учинити по одређеним питањима ( да сад не залазим у детаље и конкретне примере). На овај начин се АПС може наметнути и као чинилац у одабиру министра (ако може канадско удружење одгајивача говеда, што не би смо могли и ми?) у смислу - не интересу је нас политичка опција ако министар ради у интересу српског сељака, значи овај може, овај не може. Ако поставите онога који није по овој мери, ето проблема и протеста, ако треба.
АПС треба да задржи критеријуме "чистог образа", које и сада има, и да не може свако , тек тако постати члан, а да иза себе има брдо прекшајних пријава. Села и градови су нам препуни поштених људи, вредних и радних, образованих, младих и честитих - њима треба отворити пут да се кроз активности АПСа доказују, а тиме и остварују интересе АПСа.
Ово све пишем, јер како Провац рече АПС треба да има скупштину у марту, па нека и мој став буде једна од идеја. Не заборавите, АПС није политичка странка и не треба да буде, али је следећа година изборна и ако се на време АПС организује као моћан савез може итекако имати утицај у формирању следеће владе (оно што написах у предходном пасусу).

podrzavam i da dodam da utice na visinu izdvajanja (%) iz drzavnog budzeta koji se odvaja za poljoprivredu kao jedinu granu koja ostvaruje profit i donosi pare drzavi - ne racunam na akcize i poreze -

ne sporim - samo sam hteo da istaknem poljoprivredu kao granu privrede koja je imala najveci suficit - i da se ogradim da ne bude da je to jedini prihod drzave :cao:

у потпуности се слажем са Иваномм само сам хтео да додам да се неће нико од Нас (АПС)наметати уколико има бољих и паметнијих( шта ћу ја да идем да преговарам о млеку, свињама итд у шта се не разумем) већ ћемо међу нама наћи људе који су из те области, хвала богу и овде на форуму имамо сијасет паметних, младих и школованих момака који су наша будућност, да не набрајам сада да не бих некога изоставио.иначе путем форума ћете бити позвани да дођете као гости на годишњу скупштину а том приликом ћемо и унети у статут могућност да се учланује и путем интернете јер то нема у статуту па ови могу да нас ззззз јер то једва и чекају (малопре смо се чули са богданом ,банетом и осталима и то је став за сада).па вас тако молим за још мало стрпљења кад смо чекали до сада сачекајмо још две недеље.

Za sve krive druge...

Poljoprivrednici krivi, ne ministri
utorak, 25 januar 2011 17:30

Poljoprivrednici snose najveću krivicu za trenutno stanje u poljoprivredi, jer je osnovni u problem u tome što asocijacije poljoprivrednika ne rade ništa.
Samim tim nema ni političke snage koja će državu naterati da promeni politiku prema agraru, ocenila je bivša ministarka poljoprivrede Ivana Dulić-Marković. Ona je, na tribini u Subotici, rekla da od ministara nije očekivala ništa, primetivši da će trenutno stanje u toj oblasti i dalje pogodovati lakoj manipulaciji poljoprivrednicima.

Ona je kao primer navela subvenciju od sto evra po hektaru, dok se suštinski problemi u poljoprivredi i dalje ne rešavaju. Na tribini u Subotici učesnici su se najviše žalili na gubitke u proizvodnji mleka.

Poljoprivrednici iz centralne Asocijacije proizvođača mleka Vojvodine tvrdili su da na svakom litru mleka koji isporuče prerađivačima proizvođači mleka gube najmanje osam dinara. Statistikka pokazuje da se u Srbiji svake godine fond muznih krava smanjuje za oko 1.000 grla i trenutno ih ima oko 400.000, a poznavaoci kažu da ih je sada manje nego 1945.godine.

Vlasnici farmi krava, traže da im se do oporavka stočnog fonda državno zemljište daje u zakup i da im država smanji sporedne troškove, koji dodatno iscrpljuju farmere. Proizvođači kažu da za litar ekstra mleka dobijaju 31 dinar, a samo manji broj 32 dinara, dok je realna otkupna cena oko 39 dinara za litar.

гаго добро ти нама дошла, само да те упозорим да не би прошла као ,,север71,, коју су мушкарци одмах напали на форуму као да је једна лавица, а нас чопор лавова.као прво мораш мало да обрадиш тему у коју се укључујеш и да тек онда даш коментар јер без љутње сви смо прошли кроз ту фазу,,,конкретно та изјава иване дулић се односи на АПВ а не на АПС то сам већ једном објаснио и сада ћу да поновим да би било свима јасније, наиме ивана је држала један врло добар скуп еминентних људи из пољопривреде у сава ц где је између осталих учешће имала и АПС са богданом шуљманцем као једним од активних говорника -учесника , нас је интересовало учешће управо јер је једна од тема била и ,,укидање царина на пољ произ од 2014,, као и учешће мин пољ хрватске са својим и бившег мин пољ словеније са својим искуством јер су они ту бољку преживели.на том скупу у уводном говору ивана је похвалила нашу асоцијацију као јединог борца за права пољ и веома нас подржала у насим ставовима , а шта је рекла за АПВ то не бих да коментаришем јер ко зна како би то колеге из АПВ протумациле.поз ѕа ГАГУ и изгледа ми да ће у српској пољопривреди жене узети ствар у своје руке јер изгледа да од нас НЕМА ФАЈДЕ.позз ( упозорење је добронамерно )

Ja nisam rekla da se slazem sa ovim ::namigivanje:: Samo sam naisla na to i zacudila se.Svaka cast sto vas je izdvojila od ostalih :bravo:,ne poznajem rad i ne bi ulazim u neke rasprave a da pri tome nemam pojma o tome..Da da,fotelja i novcanik nasi a njiva vasa :D

pa lepo dok drugi misdle za nas,oni i pune svoje dzepove kase fondove. stace nama pare kaed neznamo da mislimo?alo bre ko bre izdrzava ovu zemlju? ko je tim istim politicarioma koji su izdvojili2.5% od budzeta kupio i gace koje nose.a o ostalim stvarima da i ne govorim.

Nazad
Vrh