Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A ima i onih koji uzmu drzavnu zemlju,potanjiraju i poseju bilo kakvu psenicu sto skinu pokrije trosak a zive od subvencija !!
Kod takvih i dalje vazi ono pravilo "Ne rode rodne,vec mnoge".
Pa na koga se vodi onda gazdinstvo?Kod mene cale ima 20 godina radnog staza i uslov za penziju tako da mu pio ne treba.
E sad smo stigli opet tu. Zato ti aludiras da se moze i bez subvencija. Ako nisi prebacio zemlju u drugo gaz. koje placa Pio onda ne trebas reci da se moze i bez subvencija jer ima mnogo domacinstva koje nemaju drugi priliv novca sem od poljoprivrede i mnogo im znace te subvencije. Konkretno u mom domacinstvu gde od 75 kj zemlje skolujem jednog sina na fakultetu a drugi sad zavrsava 8 razreda. Bez odmora vec sam zaboravio odkad. Tako da opet naglasavam da uz silne troskove i velikog ulaganja u poljoprivredi itekako su neophodne subvencije.Vodilo se na njemu sad se ne vodi,nema potrebe.
Opet kazem da i ja sam za to da ne uslovljavaju sa Pio-m. Jer kad zakljucimo da je penzija od 8000 din onda sta reci. Sta njih zanima dali ja zelim imati penziju ili ne. Ali ako to traze onda hoce neko priznati ili ne ali nekome ako radi vise onda se isplati platiti i Pio zarad dobitka subvencija.A sta Vi mislite da mene skoluje komsija ??
Ne vucem ja na vodenicu da u opste nema subvencija vec da bude svima isto i tu dolazimo da bi moj cale i mogao nekako da plati da hoce,ali gledam komsije cesu se za zamenu ulja u traktorima a ne da plate PIO 500e nemaju ljudi odakle da pocnu i to je velik problem.