dragansavin
Član
mogu da kazem da sam ja licno prezadovoljan sa AS -72 po meni kukuruz buducnosti imao sam prinos od 7 t. na jutro sa ne bas nekom agrotehnikom smatram bez vestaka inace nadjubreno stajnakom prosle godine
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa jasam ove godine okasnio sa branjem NS-7020 pa mi se malo krunio. Retko ko od nas bere u klipu kada je vlaga oko 25%.Što se tiče AS hibrida kod njih bude zelenog lišća kad je vreme branju i to mnoge zbuni, umesto da proverimo vlagu većina čeka da svo lišće uzre i onda prilikom berbe u klipu dolazi do gubitaka zrna.imre je napisao(la):Zadnje dve godine rekordan prinos kod mene je imala AS 72 ,međutim sejem razne hibride Pionir ,KWS, NS ,ZP.....Jedina mana mu je, ako se zakasni sa berbom ,hoće mnogo da se kruni
ima bilo u nedelju u Domacinu prikazali suivanm je napisao(la):Da li i AS imaju seme tretirano insekticidom ?
AS-54 je njihov favorit što se tiče vršidbe u zrnu.toshiba je napisao(la):A kazite vi meni jel ima AS neki hibrid koji se lako kruni i brzo otpusta vlagu?? Nisam sejao AS do sad pa bih probao ove godine
Imali su ga moji drugari i kažu da je odličan, a ja ćuga ove godine ubaciti sigurno za vršidbu u zrnu.toshiba je napisao(la):Hvala Mico
Jesi li ti probao ovaj hibrid ili video negde?
savato je napisao(la):Ukratko da vam pojasnim,drugarski Velika frakcija ima extra klijavost 98-99 ne retko i 100 %) Srednja nesto manje a oni sami vrhovi na klipu se strucno naziva Srednje okrugla frakcija i ta je cesto i gotovo uvek ispod 90%. Semenske kuce da bi imali sto vise robe za prodaju mesaju te frakcije i prave njima dobro i pakuju sve kao Selektirano...Znaci kada se pomesaju te frakcije dobija se prosek 93-94% i njima je odlicno a nama se desavaju ne ujednaceno nicanje,ne ujednacen sklop,itd...Nije nikakva prevara,sve je po zakonu ali to je to.Zato ako mozete kupujte seme sa oznakama SP,VP