Zoran Kostović
Član
@Lala iz Banata
Zbog toga sam ga i sejao na to rastojanje. To je neki optimum bez obzira na agrotehniku.
Zbog toga sam ga i sejao na to rastojanje. To je neki optimum bez obzira na agrotehniku.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To je i preporuka maticne kuce => 22-24 cm. 60-65.000/haZoran Kostović je napisao(la):@Lala iz Banata
Možes i na 22.5 cm ako seješ nodetkom.North ARMY je napisao(la):Ako bih ubedio caleta da probamo i posejemo jednu vrecicu 72-je na koji razmak preporucujete ?? Bacimo oko 300kg kojekakvog djubriva.
North ARMY je napisao(la):Ako bih ubedio caleta da probamo i posejemo jednu vrecicu 72-je na koji razmak preporucujete ?? Bacimo oko 300kg kojekakvog djubriva.
Kako na kojem terenu, kod nas u Sremu AS-72 je imao bolje prinose i zbog malo veće vlage zrna kod nas se uglavnm koristi za berbu u klipu za razliku od AS-63 koji je imao za nijansu slabiji prinos ali i nešto manju vlagu pa su ga mnogi koristili i za berbu u klipu ali i za vršidbu u zrnu. Agrotehnika je ista za oba hibrida.ivanm je napisao(la):Zasto je 63 bolji do 72? Samo zbog berbe ili je u pitanju prinos i potrebna agrotehnika?
Uredu je to ako je mala razlika izmedju najveceg i najmanjeg zrna. Ali mislio sam da ako je frakcija u jednoj vreci od 5,5 do 11 onda mi to nikako ne odgovara.macvanin je napisao(la):AS hibrida ima frakcije i od 5,5 pa do 11, tako da pre kupovine moras pogledati dekleraciju. i ja imam mehanicku sejalicu i bez problema sejem frakciju 6-8, nisam nikada kupovao frakciju 5-6, jer mislim da to i nebi mogla posejati mehanicka sejalica jer je najmanja ploca 8.
AS 63 sam sejao prosle godine i ove cu na jos vecim povrsinama, bolji mi je od 72, ima krupnije i dublje zrno, umereno otputa vlagu sto ga cini idealnim za berac.