talianu
Član
Ne brini neće na 80 i koji stepen fa pukne,bar ne bi trebalo.Probaj sa manjom temperaturom a duže vreme još ce ukus biti približniji svežem.Ako ima neko blizu mene radi bi kupio stotinak kg sveže za sopstvene potrebe.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kako misliš da ih 'prevrneš' nakon punjenja? Pišeš nekako nerazgovetno, jedva shvatam o čemu govoriš.Pa tako nekako i dodje cim prelazi 80 spremno za skidanje, jos mi drugar rece da tople flase napunim prevrnem,i polako u hladnu vodu potopim da se ohlade. Zanimljivo da nepukne nijedna u tom kaljenju
Gde se može kupiti presa za sirup? Neka preporuka?Tako nekako,ja imam presu za sok i pasterizator tako da je sličan postupak ali suština je ta.
ja sam naprvio malo sok od nje nisam zadovoljan ima ukaus trave.
Pa da, ja planiram tako. Nemam presu. Samleću u vodenici za meso, jedno 15tak litara sirupa, dodatno ću pulpu iscediti ručno, što može, a ostatak pulpe ću ostaviti za čaj.Hoces reci da si iscedio svaku kap, ili da iskoristis i otpad za caj npr?
Nisam. Aroniju sam uzeo dvogodišnju, u saksijama ovo joj je 4. godina (sa onih njenih dve). Prošle sezone je bilo ploda, ali jin približno kao ove. Prošle sezone sam ostavio u zamrzivač, a dobar deo smo konzumirali u sirovom stanju.Znaci nisi to do sada radio, ja sam razumeo da je neko to vec radio pa zna rezultate...SrdjanZorz?
To je posle prese mozda i najbolja ideja.
Ta cena je smešna, na 10tona koje su više nego dovoljne za ceđenje?Hidraulicna dizalica od 10 tona Wurth kosta oko 3500 dinara, nije losa ideja za nekog ko bi da napravi sam neku presu....prakticno je potrebna ploca koju ce da potiskuje i fiksna ploca, izmedju njih idu plodovi a slobodnim padom se cedi, to je neka moja ideja