Arma Trak

Ja imam Kiju picanto od prvog dana ga odrzavam u ovlascenom servisu, cene smesne, kupljen nov 2008,menjan jedino senzor radilice 25000 din, i nista vise,Auto trenutno je presao 93000 km, menjanje plocice na kocnicama 6000 din kom, pa to je smesno. Od ostalih kvarova nista, sve jos stoji kao prvog dana

Malo je falilo da pazarim Armu 125 sa dajcovim motorom. Kolega je na 110-ki imao ISTO problem na menjacu a nije imao ni 100 rc, Ali su ispali korektni doneli su mu drugi tractor da zavrsi oranje a ovaj odneli na opravku.

Еј опустите се ја знам где су по фирмама сервисери и мајстори имали дил са добављачима па су цене делова филоване да се укакиш кад видиш, а после се они међусобно тале. Неке машине су продаване јер су мајстори правили рачуне који су прњвазилазили цену исплативости поправке. Знам за два комбајна и два трактора који су због тих ствари продати, а нови власници их и сада терају са четири пута мањим улагањем.

Danas kupovina novog je malo manji rizik nego kod polovnog samo što imaš garanciju na nov, može da ti se zalomi da ide od prvog dana kao sveti Ilija a može da te pokida da izgoriš ko licna.Tih propusta ima kod svih proizvođača (negde više negde manje) samo je pitanje koliko su spremni prodavci tojest matična kuća da se ti nedostaci otklone.Najgori period za te dečije bolesti (a bude i poneki ozbiljan problem) je prvih 500-1000mč zato gledam da se držim proverenog (na prvom mestu dostupnost delova) pa onda kako bude.Svi mi znamo šta je dobro samo jednostavno želje i mogućnosti su dve različite stvari.

to jeste cena zupčanika u servisu ali mislim da okolo je mnogo manja cena. samo da se počnu kvariti svako živi će uvoziti delove za njih pa će i cena pasti. Svi ovlašćeni servisi deru. Od toga i žive svugde u svetu. Njhova cena nečega je i do 5x veća a za ruke da nepričamo.Sat radionice je u proseku oko 20 e pa ti vidi

Dokumentovano sta je uradjeno i cena "pozlacenog" zupcanika
kad izadje iz garancije,ako zatreba sta je problem da se napravi zupcanik...baculov il u adi,drugaru na masej fergusonu 3635 stradali(kod dereka 3000e) u adi napravili do 500e pre 5 godina,traktor od tad napravio min 1000mh i radi...neverujem ta je slozeniji od dyna shist menjaca...jedino ako su podigli cene nasi...mada logicnije da u seriskoj proizvodji bude jeftiniji,nego pojedinacno strugar kad radi...

Мени упало у очи ово четири техничара сваки по 9 часова рада укупно 36 за вађење једног зупчаника ,па за то време направити и саставити мож цео трактор,ко ту кога зајебава... Имамо механичара овде доброг па нек каже шта он сам може да уради за дан и по свог рада.Лично сам гледао човека од 60 и кусур година који је за пар сати разбуцо цео мењач на трактору од 185кс ,ово је све данас права смејурија

Kako postavljate ručice u toku oranja bez točka na 854?

Sent from my SM-A415F using Tapatalk

Žuta skroz dole a crvena od 8 do 10 zavisi od dubine.
Na traktorima prekontrolišite ležaj na sredini kardana ja sam danas primetio da ima malo lufta.daj da skinem kad ono lezaj blokiran.naravno i osovina dobila malo.
Ležaj nikakvu oznaku nema ni ko ga je proizveo,strašno.šubler u ruke kad ono 6206 klasičan.zamenio, osovinu okrenuo naopačke,uvrnuo po jedan šraf u one navoje u prirubnicama za osiguranje da nebeži napred nazad i teraj dalje.videćemo dokle će fag tako

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Žuta skroz dole a crvena od 8 do 10 zavisi od dubine.
Na traktorima prekontrolišite ležaj na sredini kardana ja sam danas primetio da ima malo lufta.daj da skinem kad ono lezaj blokiran.naravno i osovina dobila malo.
Ležaj nikakvu oznaku nema ni ko ga je proizveo,strašno.šubler u ruke kad ono 6206 klasičan.zamenio, osovinu okrenuo naopačke,uvrnuo po jedan šraf u one navoje u prirubnicama za osiguranje da nebeži napred nazad i teraj dalje.videćemo dokle će fag tako

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
Taj lezaj je crkao kod kolege iz sela. Radnik i ja smo otvarali kod mene ovo u napunili sa masti. Inace budzevina za medalju ceo sistem taj na kardanu prednje vuce.

Nazad
Vrh