Arma Trak

Za mene jeste jer je šrafciger tehnologija kao mnoga druga zvučna brendirana imena koja nose iste menjače, motore, hidrauliku samo imaju svoju limariju i brend jel.
Pogledaj N.H TD5 seriju.Arma je od njega udaljena svetlosnu godinu a on opet mnogo skuplji samo zbog imena.Takođe je Turčin i to čistokrvni.

Узимам уље из машинске радионице и стварно је тако. Чак и моторно уље није прљаво.
Каже ми један радник имају неки велики њу холанд нов купљен и филтери дали мењача или хидраулике 25 000 динара. Већ је трактор натукао сати.

Za mene jeste jer je šrafciger tehnologija kao mnoga druga zvučna brendirana imena koja nose iste menjače, motore, hidrauliku samo imaju svoju limariju i brend jel.
Pogledaj N.H TD5 seriju.Arma je od njega udaljena svetlosnu godinu a on opet mnogo skuplji samo zbog imena.Takođe je Turčin i to čistokrvni.
Mozda nisam u pravu al ja bih pre kupio novog rusa 820 nego armu,istestirano,delovi dzabe,ima ih na svakom cosku,za razliku od arme i slicnih traktora koji tek treba da se dokazu,a cene delova vec vidimo..

Sent from my S31 using Tapatalk

Sad je vec da se za 28 800 koliko dodje 854 kupi Rus ravan most,klima,gramer, set uzanih tockiva i ostane jos novaca.

Ozbiljno sam poceo da nisanim Armu 854 da zajedno sa 820 rade i dele prikljucke racinajuci Armu kao laksu, da ima reverzer a nema, menjac ima dupla saltanja, slabija od rusa...greje brz kontrole. Plus povecanje cene...resetovan sam na fabricka podesavanja.

Ja sam pre godinu dana pricao da ce "problem" biti delovi tj njihova cena a u nekim slucajevima i losa snabdevenost istim.
Prosle godine su mi pricali za cenu ac pumpe od 650e i pvp na modelu od 100 i kusur konja od skoro pa 3000e,odrzavanje je ozbiljna stavka i dobro je treba uzeti u obzir prilikom kupovine.

Sad je vec da se za 28 800 koliko dodje 854 kupi Rus ravan most,klima,gramer, set uzanih tockiva i ostane jos novaca.

Ozbiljno sam poceo da nisanim Armu 854 da zajedno sa 820 rade i dele prikljucke racinajuci Armu kao laksu, da ima reverzer a nema, menjac ima dupla saltanja, slabija od rusa...greje brz kontrole. Plus povecanje cene...resetovan sam na fabricka podesavanja.
NA jednog "veceg" rusa uzmes a mali ostane za lake radove, pa jbg kako cu ja drugacije doci na kulen 😂 ako promenis masinu.

Za ovo zemlje je ovaj top topcina kad u sezoni nema kvarova i ne staje, kad sazri da nije za teze poslove onda ce u penziju.
A na kulen si uvek pozvan bar toga ima i vrata su ti otvorena. 🍻

Galicije na J.D sam imao slavinu a imam je i na D.F.Mora slavina jer je sistem klapne kao u putničkom autu, zatvara se protok vazduha ali ne i tople vode u hladnjak pa se desi da ti leti duva klima a imaš i grejanje jer voda cirkuliše kroz sistem.

Od rusa 1221.3 bi voleo kao najjeftiniju a prilicno pouzdanu masinu. Ima Lemken da se ukaki na 3x44-50cm jednog dana.

Kopirali od Rusa, to Baćuška odma u blok zavrne slavinu, nema o cemu sve ne misle.

Rus je stvarno dobro promišljena mašina. Evo npr. zadnji blatobrani, nisu oni slučajno ravni a ne obli, to je sve dobro promišljeno i na iskustvu usavršeno! (Ravni su da imaš lepo gde da ređaš šrafove kad menjaš ležajeve na poluosovinama... :) )

Sta se cudite? To vam je slicna prica kao KIA i HYUNDAI koja traje vec godinama. Daju mrvicu povoljniju cenu pri kupovini i duzu garanciju od svih drugih, a onda na servisima zarade mnogo vise. Turci su izgleda samo prekopirali taj njihov nacin rada.
Ja sam kupio nov Tucson pre 5 godina i ni jedan servis nije koštao preko 13000din, a dva su bila i ispod 10000. A za to vreme, po garanciji su mi menjali led stop svetlo (oko 48000), senzor pritiska u gumi ( oko 6000), navlaku na sedištu (oko 44000 i opet treba da se menja), vrh ručice menjača (15000) i ne znam da li još nešto. Realno, da nije bio u garanciji, ja bih zamenio samo ovaj senzor u gumi ali on na ebayu košta nekih 20e. Tako da, mogu reći da je njihova garancija jako ozbiljna i nisu pravili problem ni za šta, a mogli su sedište i ručicu menjača da pripišu habanju usled upotrebe, stop svetlo je samo blago zamaglilo, moglo je da se sredi i realno ništa mu nije ni falilo.

Sta se cudite? To vam je slicna prica kao KIA i HYUNDAI koja traje vec godinama. Daju mrvicu povoljniju cenu pri kupovini i duzu garanciju od svih drugih, a onda na servisima zarade mnogo vise. Turci su izgleda samo prekopirali taj njihov nacin rada.
Servis za sida je 100e. Veliki servis ne postoji. Za 230 000km promenjen senzor radilice za 110e. Šta bi ti?

Nazad
Vrh