Arma Trak

Ja to verujem, samo je kod nas turski New Holland skuplji od Arma/Htt/Basak za 20-30%. Tamo je verovatno manja cenovna razlika.

И код нас би сви возили западне тракторе да смо у могућности, али реалност Србије за већину су Турски трактори и Белоруси.

Evo ovako 7 godina sam radio u Turskoj, na farmi muznih krava. Najzastupljeniji traktor u Turskoj je New Holland pa sledi John Deere eto toliko o turskim traktorima.
Ispada mi što smo kupili turčina, ili ranije belarusa da smo glupavi, jer nikad nismo čuli za John deere, New holland ili druge brendove. E sad si nam oči otvorio.

Meni sad pade na pamet da nisam gledao Tumosan ipak su oni preuzeli tehnologiju od Fiatagi.

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

A sada me zezaju za sejalicu i rasipac do pocetka aprila ce biti dva meseca,druga firma je u pitanju.. kad god ih pozovem bice za nedelju dana

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Nisam skoro kupovao nešto krupno novo od mehanizacije pa sam iznenađen pomalo. Pre par godina sam uzeo nov auto i poslovnost je bila super. Kapara 1000e, ocarinjen za dan-dva i posle isplate sam ga odvezao. Sve u par dana. Kapiram da je interes da što pre dođe do prometa, a ne da se razvlačimo. Jedino ako si im dao sve pare unapred. Ja to ne bih nikada smeo.

Nisam skoro kupovao nešto krupno novo od mehanizacije pa sam iznenađen pomalo. Pre par godina sam uzeo nov auto i poslovnost je bila super. Kapara 1000e, ocarinjen za dan-dva i posle isplate sam ga odvezao. Sve u par dana. Kapiram da je interes da što pre dođe do prometa, a ne da se razvlačimo. Jedino ako si im dao sve pare unapred. Ja to ne bih nikada smeo.
Hahah uplaceno vec odavno,ma bice do kraja meseca valjda isporuke..mada i njih mora da razumemo nisu oni krivi i ovi iz Turske zezaju takodje..

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Kad su pare kod njih mogu da te vozaju kako hoce jer pare siguno nece vratiti da odes da pazaris na drugo mesto

Da li ima neko ili da znate nekoga da je kupio i da mu je skoro isporucen Basak?
Brat kupio 110ks i vec dva meseca nikako da isporuce.
Ne znam bas detalje pa necu da komentarisem o cemu je rec ali izgleda da ga vozaju vamo tamo sa obecanjima.

Izvinjavam se na postu van teme.
To je očekivano od njih, mog drugara zezali 5 meseci za isporuku a traktor im isplaćen u podpunosti, radi se o Bašaku 110. Inače jako dobri traktori pokazali se fantastično.

Je kad bi to tak išlo lako.
Ni najjače firme nemaju kod nas na stanju neke traktore sa opremom koje pojedini kupci žele...
Nemaju ni auto kuće sve kombinacije motora, opreme i boja auta pa ipak niko ne uzima 100% avans.
Ja nikad ne bih dao unapred ceo iznos. U stvari, možda i bih ali uz ugovor po kome mi plaćaju penale za svaki dan kašnjenja.

Tako je bato.
Koliko,2 nedelje ,ok evo pare,preko toga 3% kamata mesečna,ugovor se potpiše i tačka.
2 meseca,evo avans ,nek je 10%,preko roka 3% kamata na započeti mesec.
Najlakše trgovati sa tuđim parama,ali tako smo ih naučili,videli da mogu .

Jedan je nedavno uplatio iz Slovenije ali je stavio neko osiguranje pa su mu vratili novac.
Inače isto bi ostao bez svega.

Nazad
Vrh