Arenda- pravila, obicaji....

Људи дефинитивно неки прилив новца улази у газдинства нема другог објашњења за мене лично.Не улазим у то одакле новац али неко да ме убеди да је ове год добро прошао на Житу и да има вишка да подиже аренду то нема никаквог смисла!У реду кредити,зајмови,дијаспора,мирази,продаја атрактивних локација па усмеравање средстава у Закуп итд итд. ..Али да је неко добар на Житу и диже аранду то је смешно...

Istu situaciju smo imali ćale i ja do nedavno. Kako koja godina, tako gazda diže arendu. U subotu smo raskrstili a više od 20god smo radili zemlju.
Takođe imao istu situaciju, nikad lakse nisam odustao od zakupa, nekako lakse dišem, i ostale arendase ako budu imali neke nove zahteve ili neko dizanje, zahvalicu im na saradnji, zivot je previše kratak da bi radio nesto u čistom gubitku..ovo je zadnje vreme došlo

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Pa vidi ja te gladne donekle i razumem. U poslednjih 10 do 20 godina znatno je uvecao svoj kapital i obnovio svu mehanizaciju i sada kad ti imas moderne traktore i svu pratecu opremu ti sa lakocom radis zemlju. I sad kad si vec obnovio vozni park,nekretnine u vidu zemlje da kupis nema ili se retko pojavljuje ambiciozan si i ne znas sta ces sa param pa daj onda arende nek se samo obrice i konkurenciju polako gusis.
Mislim da kod takvih obrada zemlje vise ne predstavlja zadovoljstvo vec osecaj moci i tezi ka tome da bude najmocniji u selu pa u opstini pa u regionu itd itd.. .:)

Pa vidi ja te gladne donekle i razumem. U poslednjih 10 do 20 godina znatno je uvecao svoj kapital i obnovio svu mehanizaciju i sada kad ti imas moderne traktore i svu pratecu opremu ti sa lakocom radis zemlju. I sad kad si vec obnovio vozni park,nekretnine u vidu zemlje da kupis nema ili se retko pojavljuje ambiciozan si i ne znas sta ces sa param pa daj onda arende nek se samo obrice i konkurenciju polako gusis.
Mislim da kod takvih obrada zemlje vise ne predstavlja zadovoljstvo vec osecaj moci i tezi ka tome da bude najmocniji u selu pa u opstini pa u regionu itd itd.. .:)
Onu arendu sto su uzeli od tvog drugara,jel su to iz sela? Ako su iz sela to su onda od prilike njih dvojica,znas verovatno na koga mislim

I onda uguse sami sebe sa gubicima i onda ce se pricati kako je taj propao..... Umjesto da je uzeo papir i olovku i vidio da se nesto ne isplati raditi.

Znate sta je tu poenta svega oko svih tih lanaca, jutara, traktora, aviona, kamiona, sto ja sa mojim poslom (platom) i mojih 25 lanaca ( 2 kj belog luka) zivim bolje i lepse, opustenije, imam vremena i za letovanje, i za odmor sa drugarima, i za fudbal i za kosarku, a i za porodicu, mnogo vise nego neki sa 100-200 lanaca kojekavih arendi. Mozda imaju vise para od mene, ali i velike troskove i kredite, tako da se ja ne bunim, lepse mi ovako kad ih vidim kako jurcaju, ne znaju gde biju a ne vidim da se to isplati da bas cvetaju, nego imaju milion problema....

Nazad
Vrh