Arenda- pravila, obicaji....

Da li je ova početna cena bila izlicitirana cena u prethodnih 5godina? Ima ovde još troškova na izlicitiranu cenu,nije ovo sve.

Ima clanova na forumu koji to placaju i u manjim parcelama,350e kj plus subvencije i gorivo :ppozdrav:
Nerazumem u cemu ste videli problem u zakupu najbolje zemlje u Srbiji?

Znam gde se nalaze neke od tih parcela. Realna cena zakupa za njih nije veća od 250 eur. Ove cene neću da komentarišem.

Pričao sam sa jednim čovekom koji mi je rekao da je dobio 450 evra po jutru. Parcele u Popincima zakupci Golubincani za duvan. Devedesetih godina Dobrincani su davali 500 maraka za jutro potez prema Donjim Petrovcima uz uslov da nikad nije bio bostan na parceli. U Pećincima ima par ljudi koji su davali zemlju za plastenike 500 evra jutro na više godina. Neki od primera.

Nisu pope valjda do te mjere , da dogovore sa nekim, nabiju licitaciju , a poslije vrate visak?
Cekaj a sta onda pisu u knjige? Jel imaji knjigovodstvo?

Па понуђени учесници одустану или не буде у то и то време понуђача па наиђе ето тако неки...
Један чувени трговац половном механизацијом (сада покојни) дође и стави 1 милион динара као учешће у лицитацији. Само се међусобно гледају.

Ovih dana zovem arendase sa kojima nemam sklopljene ugovore a koji pak znam da imaju gazdinstva i uzimaju subvencije. Pitam da sklopimo ugovor, kaze jedan nebi ja jos nista sklapao.Na to njegovo kazem nebi ni ja vise da radim vasu zemlju(arenda 200e kj). Sledeci kaze moze ali je arenda 300e za kj. Odgovor moj ,dajte je drugom za te pare mene ne zanima. Do sada placao 250e kj. Dosta mi je vise tih grabljivaca i krvopija. Necu propasti bez 10kj arende ,neka se nose.

Sent from my WP32 using Tapatalk

Нису те питали за сетвену структуру, овде ми поједини кажу да је било натезања, у фазону неће то моћи убудуће.

Ovih dana zovem arendase sa kojima nemam sklopljene ugovore a koji pak znam da imaju gazdinstva i uzimaju subvencije. Pitam da sklopimo ugovor, kaze jedan nebi ja jos nista sklapao.Na to njegovo kazem nebi ni ja vise da radim vasu zemlju(arenda 200e kj). Sledeci kaze moze ali je arenda 300e za kj. Odgovor moj ,dajte je drugom za te pare mene ne zanima. Do sada placao 250e kj. Dosta mi je vise tih grabljivaca i krvopija. Necu propasti bez 10kj arende ,neka se nose.

Bas su krvopije.

Sto je najgore tebi traze 300 evra ali ti daju dubvencije, ovde traze 300 e i subv njima.
I sto je najgore neki im i daju to, pitam jednog sto znam da je dao zeninom stricu to kaze zajebao sam se. Jbg sin navalio da uzmemo.

Ovih dana zovem arendase ..............................,......................................Do sada placao 250e kj. Dosta mi je vise tih grabljivaca i krvopija. Necu propasti bez 10kj arende ,neka se nose.

Kod nas kažu " pijac je zakon "
Kad su prasići onomad bili skupi kupci su kukali kako je to nerealna cena ali je takva kakva je bila formirana slobodno na lokalnoj pijaci .
Tako i ostalo , tržište ( zakon ponude - potražnje ) je zakon .
Svako gleda da u poslu što više zaradi pa će arende nekom biti previsoke a neko će želeti da su veće ( pa i subvencije )
Ako se većina u tom poslu bude ponašala kao i ti cene će im pasti .
Vreme će pokazati .

Ova prica traje jako dugo_Od onih kataklizmicnih godina pa cene ne padose.
Proletos prica sa kolegom koji je suvi ratar i kaze mi placao je 350 i subvencije dao sve....A na mene koji radim dosta povrca bila je povika placam i guram cene,po proncipu drzte lopova.
Cene nece padati samo ce da idu gore.

Nisi u pravu, za godinu, najkasnije dve ce pasti ako mi ne verujes pogledaj prve strane foruma.
Mada postujem Ogija i ja planiram nesto da zavraim papiroloski ove godine ili da smanjim.

Nazad
Vrh