Arenda- pravila, obicaji....

Kod nas isto 10ha bilo . Moji imali vise jer je u momentu kad su oduzimali , sta vec ,jedno 4ha rijeka Vrbas uzela prije njih , pa je to ostalo preko 10 ha , ostalo su uzeli . Kasnije kad se rijeka opet premjestila to je kasnije okrceno dovedeno u red kolko tolko , tako da je deda imao mozda jedini 14ha tada.

Па како доказати ако нема писаног трага између власника и арендаша? Треба да постоји уговор али се избегава из ових или оних разлога. Хоће бити неко узимање/отимање? И да се надовежем на другу тему где смо спомињали правог пољопривредника... Није повезано ...

I sta to dokazuje,a ko ne prodaje zitarice nego hrani stoku, i kako ce se znati ko radi njivu i ko treba da dobije subvencije ako niko nema ugovor,onaj ko bude brzi i ubaci broj parcele za subvencije? Pa tek onda bi bio pokolj.

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Па ваљда мора да купи семе, вештак, хемију, а и млеко ако предаје млекари мора имати проток новца преко рачуна.

Kakve veze ima kupovina sa protokom na racunu i sto mora mleko da se predaje u mlekaru u kom zakonu to pise

Ispreskakali su nas do sad kako su hteli i želeli.
Stvarno misliš @BARBULA da nisu sposobni ovo sa subvencijama izvesti?
Samo polako.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Da li si siguran da je max. bio 35ha??
Da prva reforma bilo 35ha, druga nas nije kvačila jer se otac odselio posle prve pa nije imao ni 4ha :D

Ukupno oduzeto 160ha kao što rekoh, sve što je ostalo je uklapano u taj maksimum od 35ha, ali je najmanje ostavljeno oranica najviše šume i to one šume do koje im je bilo teško da pridju.

Od svega toga do sad nisu vratili ništa ili nude neke gluposti.

Jedino smo izborili rehabilitaciju za dva rodjaka.

U rh i europi je to tako rjeseno da se gleda ako imas ugovor sa vlasnikom zemlje i onda dobijes poticaj ti koji si se prijavio na tu zemlju kao i u ugovoru kako je navedeno. Kod nas niie bilo ljudi da se otimaju za zemlju bez poticaja jer je u proslosti poticaj bio oko 250 eura po ha (sad je manji).

Kada je u pitanju za njihovo dobro, gde oni okom tu deda mraz skokom. Uvek je tako bilo.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Ne znam sta je tu njima dobro,dali daju pare Kurti ili Murti njima je sve jedno

Ima tu i drugih slučajeva.Recimo imam slučaj gde obrađujem zemlju u arendu jedno 20 g. I žena ne želi da potpišemo ugovor o arendi tako da ja ne mogu dobiti subvencije na tu zemlju.A isto tako ne dobija ih ni ona jer nema registrovano poljoprivredno gazdinstvo.

Ниси једини исто и ја пролазим са пар арендаша. Боје се да се неко, не обогати на њиховој земљи са субвенцијама.

Nazad
Vrh