Alati i radionice

Код мене је рупа 5,5мм,морам све разбушивати на 6...или да ставим шраф 5мм хоће бити луфта?А и чешаће ми чистач

A gde ima nitne 5,5mm da se kupe.
Takve idu na superior kosačicu, pa nemogu da nađem ni za lek. Svi mi nude 5,8......

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Код мене је рупа 5,5мм,морам све разбушивати на 6...или да ставим шраф 5мм хоће бити луфта?А и чешаће ми чистач
Imam vec 15 godina sve M5 na diskovima na olt , nisam ja stavaljo , otisli vec lezajevi treba da se skida , stavljane su po 2 matice , nijedan vijak se nije odvio , pretpostavljam da cu ih brusilicom skidati.

Inace to se uci na prvom satu , da ne drzi vijak ili zakovica vec trenje koje oni ostvaruju izmedju 2 materijala ili stisak kad svi vijci stisnu ili zakovice.

Može puniti ali mu treba vremena. Nije za urgentne slučajeve, npr. nešto (neki potrošač) ti je izvuklo akumulator a ti treba da ideš na njivu - onda staviš neki snažan punjač da brzo dopuni akumulator da možeš da upališ traktor. Ovi pametni punjači vole kad imaju ceo dan na raspolaganju (ako su slabiji onda i dva dana), onda kvalitetnije puni akumulator od snagaša....

Ma to mi i treba, jer imaju poseban program za desulfatizaciju, pa malo da popravi stanje nekih akumulatora, ako to uopšte ima efekta, a i tokom zime da stoje povremeno.
Trebao bi mi i takodje i booster za paljenje, ali ni to čovek nije pametan koji, pa je možda pametnije imati akumulator u rezervi. Mada ima boostera samo, koji u sebi imaju bateriju, i startuju kamione bez problema, oko 50-60 000 din su. Ali služe samo za to.

Ja sam kupovao neispravne smart punjače na Limundu za siću, uspeo sam da ih popravim (proste greške u ulaznom delu, slične na sva tri), i sad uglavnom punim sa ovim prvim na slici - Absarom. Stari transformatorski punjači mi sad samo kupe prašinu. A voleo bih kad bi našao ruske smart punjače, tamo sve može da se podesi i zada kako da puni...

Ma to mi i treba, jer imaju poseban program za desulfatizaciju, pa malo da popravi stanje nekih akumulatora, ako to uopšte ima efekta, a i tokom zime da stoje povremeno.
Trebao bi mi i takodje i booster za paljenje, ali ni to čovek nije pametan koji, pa je možda pametnije imati akumulator u rezervi. Mada ima boostera samo, koji u sebi imaju bateriju, i startuju kamione bez problema, oko 50-60 000 din su. Ali služe samo za to.

Ako je akumulator otisao ne pomaze ni pametan punjac. Rekao bih svi "pametni" kineski punjaci ne znaju da detektuju ni neispravnu bateriju a kamoli nesto drugo. Probao.

A i u busteru imas bateriju, na otpadu se mogu naci busteri sa kompresorom koji se nikad nisu koristili , ali jednom kad se baterija isprazni i oni su za otpad, elektronika ne dozvoljava punjenje litijumske ako je ispod odredjenog napona.

Po meni ako je neko vozilo u pitanju gdje nesme ili vlasnik nece da baterija otkaze u radu , ona kutijica koja se spoji na aku i kontrolise stanje baterije , ima blutooth i poveze se sa telefonom i koja javlja stanje baterije i mogucnost otkaza.

Nesto ovako , ima i drugih, prati vozilo 24 sata i moze se vidjeti ako se nesto ukljucuje ili ke ukljuceno i trosi bateriju , takodje i punjenje itd. Potrosnja uredjaja je 1mA , samo praznjenje baterije je mozda vece od potrosnje tog uredjaja.

Nazad
Vrh