Alati i radionice

Jel moze neko da mi objasni kako pobuda radi kod starijih masina,na jednoj mi nekad sija lampica nekad ne,nije do alternatora,negde gubi kontakt ,ali se ne razumem u struju.Mislio sam da sprovedem nove zice ,ako neka ide od alternatora,valjda,nzm odakle idu ...
Edit:Nasao sam nesto na netu,videcu sutra sta uspem da uradim xd.

Poslednja izmena:
Nedavno sam kupio jedan "pametan " ,proban je ,javio se ali posle drugog priključivanja u struju počelo je nešto da zuji i puk ,nešto puče .Pukao je jedan kondenzator .Zamenuo sam ga ali punjač ne geaguje .
Šta si menjao kod ovih što su bili pokvareni ?
Uh, morao bih ih otvoriti da vidim, sećam se da je kod jednog filterska zavojnica bila u prekidu, čini mi se i kod drugog ali nisam 100% siguran, a kod trećeg stvarno nemam pojma koji konkretni element je bio problem. Ali je isto bilo nešto u ulaznom kolu što je onemogućilo dolazak napona (nakon ispravljanja) do svičerskog kola. Tu još nešto i mogu da uradim, a već posle trafoa u procesorskom delu ništa ne bih mogao da uradim. Moglo bi se reći da sam imao i sreće jer su sva tri kvara bila trivijalna, ali stvarno sam ih uzimao budzašto pa nisam mnogo mario za rizik...

Takođe sam ovog uzeo za male pare ,nije mi bitno da li radi ili ne .Možda ga na zimu pogledam detaljnije .

Nazad
Vrh