Alati i radionice

Ја узео Кзбур 900 и као он ради прецизно намештање ампераже, али морам да му пошаљем апарат и 2000дин да то уради. Сад да му брзом поштом шаљем па да ми, га оштете у транспорту не пада ми на памет, а као он неће да каже како се то ради, у фазону плати па се клати. Ма јбе ми се варим ја са њиме и овако.

Taj izgleda samo traži pare,popravljao sam dosta invertorskih aparata i ne znam ima li smisla i gledati u tu amperažu kod kineza.To sam sebi odrediš i zapamtiš za razne materijale i debljine i variš.Svakako ta amperaža zna da varira na displeju prilikom samog varenja a ti ne možeš variti i gledati u displej istovremeno.
Ako baš hoćeš da znaš približnu amperažu možeš strujnim kleštima proveriti stanje a za podešavanje na displeju sigurno na kontrolnoj ploči postoji trimer potenciometar kojim se malo dotera pravo stranje.
Nisam konkretno radio Kzubr ali verovatno ima opcija.

Ма ми по звуку и разливању вара штелујемо. Јер оно је смешно сад је на неких 350 њихових ампера наштеловано и пичимо и дебље од 2мм без проблема.

U ovakvim slučajevima kao što je Acin nezgodno je jer Hugong nije baš za bacanje kad se pokvari, ovlašćeni servis stvarno moze prebaciti cenu samog aparata oni se ne igraju sa zamenom nekih komponenata na ploči uglavnom zamene ploču jer na to daju garanciju. Donekle i razumljivo pa ko voli....Ostaje opcija ovakvi YT majstori kod njih popravka traje minimum mesec dana, i vrlo čudno većina nema opciju ličnog donošenja i preuzimanja aparata.

Ja sam vrhunski SELCO Genesis 145 aparat sa Tig-om dao da se uradi navodno rutinska zamena kondenzatora i izlaznog/ih tranzistora i nikada mi nisu popravili. Navodno najači servis u BG-u.
Sada sam vrlo skeptičan po pitanju tih (rutinskih) popravki.

Nazad
Vrh