nesto2
Član
Laminat je obicna kartoncina. Da si uporan, mogao si ga prorezati skalpelom iz vise poteza. Zaseci ga brusilicom, samo da oslabis gornji sloj i prelomi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Пун је неких опиљака, металних и камених, севају варнице и тупе алат.Laminat je obicna kartoncina. Da si uporan, mogao si ga prorezati skalpelom iz vise poteza. Zaseci ga brusilicom, samo da oslabis gornji sloj i prelomi
Jel si nekad sekao taj običan karton?Laminat je obicna kartoncina. Da si uporan, mogao si ga prorezati skalpelom iz vise poteza. Zaseci ga brusilicom, samo da oslabis gornji sloj i prelomi
Pitanje dal bi imao snage da seče ako je na bateriju. Možda ako je testera sa sitnim zubima.Cirkular je sa štitnikom, i može da mu se šteluje dubina reza. Ja imam jedan na baterije al' nemam ispravnu bateriju tako da ga nikad nisam ni zagledao niti koristio.
Ma te litre/minut ne treba uzimati kao relevantne. Pogotovo kod kineskih alata.Recenzija lidlovog kompresora na baterije pise na kutiji 380l/min , a ja imam neki njemacki "krs" od kompresora 2,2kW trofazni motor jednoklipni pise na plocici 50l ,98kg i samo 10m3/h sto mu dodje samo 166l/min, ima odma da ga izguram na ulicu da ga ovi sto skupljaju sekundarne sirovine odnesu![]()
Ma da, veze to nema. Međutim, zgodan je ovaj mali zeleni. Spor je, ali gruva 10 bara bez problema. Staviš na zadnju gumu od traktora i 0.5 bara traje 5 do 10 minuta sigurno. Jedino što ne moraš da gledaš, stane kada dostigne zadati pritisak. Za to vreme sipaš gorivo, zakačinješ mašinu i slično.Ma te litre/minut ne treba uzimati kao relevantne. Pogotovo kod kineskih alata.
Nemoj da se igraš sa tim cirkularom, nije on za to, za to ti treba uranjajući cirkular.Cirkular je sa štitnikom, i može da mu se šteluje dubina reza. Ja imam jedan na baterije al' nemam ispravnu bateriju tako da ga nikad nisam ni zagledao niti koristio. Iskreno, jasno mi je kako se seče ako prilaziš sa strane daski koju sečeš, ali ja ovde praktično treba da uronim disk u dasku (laminat) od gore, a to ne znam ni kako će ići. Malo me je i strah, ne volim te mašine, cirkulare i velike brusilice... Što se tiče ručnog bijaksa imam neki mali električni od 130W i nisam baš siguran da je on kadar da proreže laminat. Imam za njega one male turpijice kao zubarske (kupio neki mali kompletić u Wobiju u NS) i kao male cirkulare (kružne testere) veličine petodinarke.
Kako izgleda to godalo za ručni cirkular?
Što se tiče dužine reza, ima oko 4,3m ukupno. To su bile dve susedne prostorije pa je u pregradnom zidu izmeđe te dve prostorije napravljen otvor 200x210 cm da bi se dobila jedna veća prostorija. Sad treba ponovo zatvoriti taj otvor i konačana je odluka da se uradi sa gipskarton pločama. Zbog toga moram da isečem laminat na tom delu da bi se donji profil konstrukcije pričvrstio za beton (pričvršćivanje za laminat nije opcija jer laminat nije rađen izjedna već je u svakoj prostoriji ostao stari pa je tu na sastavu (tamo gde je izbijen otvor) uklapan i nije to urađeno kako treba. Nije to u mojoj kući, samo eto mene je zapalo da rešavam problem jer nema niko drugi, niti ima para da se plati majstor. E sad kako ću se tu ja snaći nemam pojma, nisam nikad nikakvog dodira imao sa gips pločama...
Da li mozes link da mi posaljes koji je tacno tvoj modelHugong 200 lcd ili tako neka oznaka