Sad vidim ima i Villager za oko 2000din 2 Ah.
Probaj da je puni 10 min tako što ćeš žicama da spojiš +na + i -na- sa ovom ispravnom. Hoće to kad se isprazni previše. Samo proveri da se ne greje mnogo ovo isprvna.
Ma alat tog nivoa uvek moraš proveravati u radnji. Sad prvo što uradim uzmem pa probam ispred njih čim seđem sa kase.
Zavisi koliko su đubre stavili. Neke budu OK i besmisleno je menjati. Neke su toliko loše da moraš odmah da ih zameniš ako hoćeš iole pristojnu bateriju. Posle određenog vremena sve dotraju pa isto ne bi bila loša zamena kad vidno padne kapacitet.
Sad imam isto da radim Bosch GDR 10,8 LI (udarni). Ovi Boš modeli su mi tako praktični jer imaju baterije u ručki, a kompaktni su. Obožavam da radim sa njima.
Ovaj drugi sam uzeo od drugara i digo ga iz mrtvih.
Tako da mi je opcija da kupim onu FB Bosch šrafilicu od 2000 din. Koja za te pare ima sve to. Ako rad OK neko vreme neka rade. Ako su baš loše (što verovatno jesu) Onda ću odmah da ih prepakujem
E sad zato pitam da li pasuju baterije na originalni alat?
Ma, hiljadu su kod Villager distributera. Tj to im je zvanična i trajno niska cena.
Ti si video verovatno u nekoj prodavnici koja nije korigovala cenu.
4 Ah novi model je oko 1.700, ali ih više ni na sajtu nema u ponudi.
Nama na stanju, pretpostavljam.
Kada je otpakovana, imala je napon 6 V.
Malo je to. 1,2 po ćeliji (pretpostavljam da idu pet ćelija u bateriji).
Ne voli li-ion ispod 2 V.
Ubilo je stajanje.
Prijavljuje da je van temperaturnog opsega.
Jesam prespajao na sekund i jeste se napon podigao na 18 V. Čak i alat pokrene na kratko.
Poneo bateriju i punjač u prodavnicu i kada tamo - puni!
Ostalo na tome da probam, pa će zameniti ako ne radi.
I ne radi.
Prijavljuje da je napunjena posle desetak minuta punjenja, i "drži" tek nekoliko sitnih rupa u drvetu.
Završio sam posao za juče drugim baterijama. A zameniću je od ponedeljka neki dan.
Problem je što očigledno čiste zalihe.
Sve baterije koje su stigle u prodavnicu su stariji model.
Meni to ne smeta (za tu cenu), ali nije dobro to što su neke proizvedene 2019. godine.
Takva je ova neispravna, takve su i nekoliko drugih koje smo pogledali tamo. S'tim da te druge pune bez problema.
Druga koju sam kupio tog dana je iz 2022. i ona je juče radila ceo dan, bez da spadne i jednu crtu.
Znači da ima i dobrih, samo ih treba pronaći.
Verovatno su i te iz 2019. ok.. videćemo kada zamenim.
Da, treba isprobati alat pri kupovini.
Ili zameniti sutradan, ako se ne isproba odmah.
I ne sviđa mi se "zameni ćelije, ako su fabrički lošeg kvaliteta" varijanta.
Mislim, razumem poentu i ok je biti sam svoj majstor. Ali, kupiti novo, a da kvalitet nije konstantan.. to mi zvuči kao lutrija, a ne kao poverenje u brend.
Mada opet - ok ako je cena ispod očekivanja.
Što se Villager tiče.. ja sam nedavno rešio da poverenje dam njihovoj platformi, pa videćemo.
Ako se ispostavi da su i oni "kako pogodiš", menjaću jedan po jedan alat kada dotraje za drugi drugog brenda.
Trenutno mi se sviđa Metabo, a da nisam imao ništa njihovo do sada.
Hikoki je takođe veoma interesantan, ali mi je nekako skuplji. Čini mi se.
Svakako, proći će godine, pre nego meseci, kada za tu odluku bude došlo vreme. Pretpostavljam.
Da, dobri su kompaktni alati.
I meni se sviđaju.
+1 tebi na DIY.
Očigledno ovde nema nekog ko je koristio te Bosch kopije.
Možda da rizikuješ tih 2.000 dinara i vidiš.
Ili čekaš Bosch akcije.
Ne znam kod drugih, ali ja dosta toga uzimam na Mixal sajtu i oni često imaju akcije. A saradnja je skroz regularna, osim što zaborave da obaveste kada nešto nemaju na stanju..
Najpovoljnije cene alata brendova Bosch, Makita i mnogih drugih. Originalni profesionalni i hobi alati, uz garanciju i plaćanje na rate bez kamate!
najpovoljnijialati.rs