Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Nije, ali ti je što se tiče provodljivosti tih 25 kvadrata (ako je aluminijum) isto kao 15 bakarnih. Malo više ako uzmem da ima taj bakar na obodima i da struja ima tendenciju da se kreće baš po obodima provodnika.
Imam neki stari pištolj za sipanje goriva sa meračem količine koja se istoči. Međutim taj merač je stari, mehanički, i što je još bitnije kabast i težak. Hteo sam da ga izbacim i da sastavim pištolj koji bi bio zgodan za punjenje kanti ili manjih rezervoara (nema isključivač kod punog rezervoara, tj. treba stalno držati ručicu). Pošto ne bih ništa da pokvarim od fabričkog stanja (da brusim ili varim), a varijantu sa strugarom da mi nastruže odgovarajuće parče cevi bih ostavi tek za kraj ako ne nađem neko drugo (jeftinije) rešenje, zamislio sam da između ručke i izlazne cevi ubacim neku prirubnicu izrađenu od debele gume (potrebna je minimalna debljina od 10mm) poput ovih sa slika koje su od Nodetke. Pade mi na pamet da se takav oblik prirubnica (dihtunga) koristi na karburatorima, pa ako neko slučajno zna da li postoji neki na kom je centralna rupa 24mm (pošto je prečnik ovih ispupčenja na ručki i izlaznoj cevo 23.8mm) pa da malo eksperimentišem... Ili ako neko ima neku drugačiju ideju neka slobodno predloži...