Alati i radionice

@MOMOSARIC .. ja ne znam, haha.
Mislim, nikada tamo nisam bio, niti išta van zemlje poručivao.
Mada, razumem pitanje i verujem da je odgovor - ne.

Ali, mislim da ne može ni ovde. Niti bilo gde drugde.. sem ako se namerno ne kupi.

Ono gore u videu je očigledno ne originalna baterija za DeWALT akumulatorski alat.
Možda i prikazani udarni odvijač takođe nije original.

A kada se to kupi, ne može se ni očekivati da bude kao original.

E sada, ima toga da takve stvari ne bi trebale biti u prodaji. Ali kako jesu.. ili ih ne mogu zaustaviti u svojoj zemlji, ili su kupljene direktno od proizvođača/prodavca vani.

Kažem. Treba znati da i to postoji.

Bolje je kupiti originalni kineski brend, makar i totalno nepoznat, nego očiglednu kopiju.
Mada, ni to ne mora da znači da je kopija loša.
Kopije često ne pravi samo jedna firma, već ih ima više.

Pa je onda moguće po forumima naći od koga kupiti kopiju, jer je bolja od neke druge.

Itd. Itd.
Danas svako gleda kako da ućari koju paru, pa ide dalje.
Teško je tome stati na put.

Poslednja izmena:
Takve stvari stvaraju negativnu sliku o nekom narodu i njihovoj državi. Države sprečavaju takve stvari baš zbog očuvanja svog ugleda. Poenta je da se to kod Kineza ne dešava, neću da kažem da to i podstiču, mislim na prevarantske stvari, ali svakako ne sprečavaju. Bitno im je da na uzmu dinar, a na koji način (pošteno ili nepošteno) je manje bitno.

Moja sestričina je boravila u kini 6 meseci, razmena studenata. Kaže da ta kineska roba što se prodaje kod nas tamo ne postoji.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kod nasih i turaka sve se moglo nabaviti pa i nov ukraden alat u pola cijene , ukradu u holandiji pa prodaju u njemackoj nov ukraden alat iz skladista.
Nisam mislio kradeno ili ne , nego dali je bilo u ,eto Njemackoj , industrijski proizvod falš,nebezbjedan , nefunkcionalan potpuno ,van klase kvalitet , kao ovaj primjer ? Može i ako neko izvana naruči i netraži standard , ako me razumijete .Mislim da nije . Dali se mogao nabaviti proizvod kopija , falsifikat nekog brenda ,a proizveden u Njemačkoj , nebitno ko poruči , može i na crno totalno?
Nisam čuo za takav slučaj

Takve stvari stvaraju negativnu sliku o nekom narodu i njihovoj državi. Države sprečavaju takve stvari baš zbog očuvanja svog ugleda. Poenta je da se to kod Kineza ne dešava, neću da kažem da to i podstiču, mislim na prevarantske stvari, ali svakako ne sprečavaju. Bitno im je da na uzmu dinar, a na koji način (pošteno ili nepošteno) je manje bitno.
Apsolutno se slazem sa celim postom.
To sto kod nas stize je verovatno iz nekih malih, primitivnih radionica (supa), kao sto znamo, kinezi kopiraju neki veliki i zvucni brend, za kratko vreme jos 1000 kineza kopira tog nekog njihovog kineza.
Rodjaka kupila neki auto kineski, 7 godina garancija, ja iskreno u tu garanciju ne verujem i zivo me interesuje na koje fore ce ici da izbegnu ako se nesto desi na autu...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Još nekoliko takvih pa može nešto omanje da ozida. :ROFLMAO:

Moja sestričina je boravila u kini 6 meseci, razmena studenata. Kaže da ta kineska roba što se prodaje kod nas tamo ne postoji.
Apsolutno se slazem sa celim postom.
To sto kod nas stize je verovatno iz nekih malih, primitivnih radionica (supa), kao sto znamo, kinezi kopiraju neki veliki i zvucni brend, za kratko vreme jos 1000 kineza kopira tog nekog njihovog kineza.
Rodjaka kupila neki auto kineski, 7 godina garancija, ja iskreno u tu garanciju ne verujem i zivo me interesuje na koje fore ce ici da izbegnu ako se nesto desi na autu...
Ne samo da ne sprečavaju već mislim da čak i podstiču. Država daje velike subvencije ako se napravi veliki broj... bilo čega. Kako će i gde i dal će da se proda njih to ne zanima mnogo.

Kvalitet roba i usluga u Kini je verovatno bolji jer za svoje tržište mislim da imaju neke kontrole. Pogotovo za usluge kad su u pitanju veliki državni projekti. Neće niko tamo da se usudi da gradi nešto po raspalom standardnu koji rade po drugim državama, a pogotovo u jednoj. :ROFLMAO: Onomad je nekim likovima pala zgrada sa smrtnim ishodima. Vrlo brzo osuđeni na smrt svi odgovorni.

Deks nisu to nikakve male radionice već fabriketine ko naši manji gradovi. Samo se štancuje brend koji god hoćeš. Naručiš šta da ti napišu i oni piče. Naravno možeš da biraš i kvalitet. Sve kopije nečega. Što da ulažu u istraživanje i razvoj kad će to neko sve jedno da uradi. :ROFLMAO:

Prave Kinezi ozbiljne automobile.
Doduše, ne znam koliko traju u odnosu na druge, jer su relativno od skora na tržištu. Tj nisu dovoljno dugo, da mane i propusti isplivaju.
Kvalitet možda nije na najvišem nivou, ali zato cena jeste povoljnija.
Negde ide i upola od cene drugih proizvođača.
Koji doduše, nude sve lošije i skuplje automobile.

Meni se jedino ne sviđa što u neku ruku i preteruju, pa ubacuju sve i svašta od opreme, gedžeta i sl u svoja vozila. Što mi i liči na Kineze koji vole šarenilo i da se izdvoje od konkurencije. Nego, toliko elektronike samo može biti veća glavobolja kada se počne kvariti.
Sa druge strane, možda i ne idu na dugovečnost. Na šta ne idu ni ostali.

Ima Kina jaku tehnologiju i sposobne inženjere.
Zato u poslednje vreme i gledaju da udalje sebe od uvreženog mišljenja da je kinesko loše i jeftino.
Drugi je to svet.
Može se videti u emisijama posvećenih Kini.
Ima i tamo onih koji preferiraju zapadno, ali uglavnom prosečan Kinez koristi sve kinesko - od telefona do automobila.

Šta znam. Meni za kućnu upotrebu alata je ok bilo koji hobi brend koji je dostupan na našem tržištu.
Na poslu je to profi alat, uglavnom Bosch i sl, i nemamo problem.
Ali, imamo recimo Milwaukee aku lemilice. I dok one traju, punjača smo zamenili nekoliko.
Ne traju dugo, a koštaju ozbiljno.

Jedna anegdota..
Radio sam jedno vreme kod Kineza (kao vozač i održavanje, a i kao prodavac između) i gledam nešto u njihovoj radnji da kupim.
Prilazi Kineskinja i kaže: "To ne valja. To kinesko. Ja kupi tebi dobro kada ide u Kina."

Zanimljivo je kako i oni koriste reč "kinesko" za lošu kinesku robu.

IMAG0037-COLLAGE.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh