Alati i radionice

@MOMOSARIC .. ja ne znam, haha.
Mislim, nikada tamo nisam bio, niti išta van zemlje poručivao.
Mada, razumem pitanje i verujem da je odgovor - ne.

Ali, mislim da ne može ni ovde. Niti bilo gde drugde.. sem ako se namerno ne kupi.

Ono gore u videu je očigledno ne originalna baterija za DeWALT akumulatorski alat.
Možda i prikazani udarni odvijač takođe nije original.

A kada se to kupi, ne može se ni očekivati da bude kao original.

E sada, ima toga da takve stvari ne bi trebale biti u prodaji. Ali kako jesu.. ili ih ne mogu zaustaviti u svojoj zemlji, ili su kupljene direktno od proizvođača/prodavca vani.

Kažem. Treba znati da i to postoji.

Bolje je kupiti originalni kineski brend, makar i totalno nepoznat, nego očiglednu kopiju.
Mada, ni to ne mora da znači da je kopija loša.
Kopije često ne pravi samo jedna firma, već ih ima više.

Pa je onda moguće po forumima naći od koga kupiti kopiju, jer je bolja od neke druge.

Itd. Itd.
Danas svako gleda kako da ućari koju paru, pa ide dalje.
Teško je tome stati na put.

Poslednja izmena:
Takve stvari stvaraju negativnu sliku o nekom narodu i njihovoj državi. Države sprečavaju takve stvari baš zbog očuvanja svog ugleda. Poenta je da se to kod Kineza ne dešava, neću da kažem da to i podstiču, mislim na prevarantske stvari, ali svakako ne sprečavaju. Bitno im je da na uzmu dinar, a na koji način (pošteno ili nepošteno) je manje bitno.

Moja sestričina je boravila u kini 6 meseci, razmena studenata. Kaže da ta kineska roba što se prodaje kod nas tamo ne postoji.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kod nasih i turaka sve se moglo nabaviti pa i nov ukraden alat u pola cijene , ukradu u holandiji pa prodaju u njemackoj nov ukraden alat iz skladista.
Nisam mislio kradeno ili ne , nego dali je bilo u ,eto Njemackoj , industrijski proizvod falš,nebezbjedan , nefunkcionalan potpuno ,van klase kvalitet , kao ovaj primjer ? Može i ako neko izvana naruči i netraži standard , ako me razumijete .Mislim da nije . Dali se mogao nabaviti proizvod kopija , falsifikat nekog brenda ,a proizveden u Njemačkoj , nebitno ko poruči , može i na crno totalno?
Nisam čuo za takav slučaj

Takve stvari stvaraju negativnu sliku o nekom narodu i njihovoj državi. Države sprečavaju takve stvari baš zbog očuvanja svog ugleda. Poenta je da se to kod Kineza ne dešava, neću da kažem da to i podstiču, mislim na prevarantske stvari, ali svakako ne sprečavaju. Bitno im je da na uzmu dinar, a na koji način (pošteno ili nepošteno) je manje bitno.
Apsolutno se slazem sa celim postom.
To sto kod nas stize je verovatno iz nekih malih, primitivnih radionica (supa), kao sto znamo, kinezi kopiraju neki veliki i zvucni brend, za kratko vreme jos 1000 kineza kopira tog nekog njihovog kineza.
Rodjaka kupila neki auto kineski, 7 godina garancija, ja iskreno u tu garanciju ne verujem i zivo me interesuje na koje fore ce ici da izbegnu ako se nesto desi na autu...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Nazad
Vrh