Alati i radionice

Puno su i izdržale. Kupovina tih kopija su bačene pare u startu.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Trebao da šmirglam neke stare grede,ali trebala finija granulacija i mogućnost regulacije obrtaja, tako da brusilica i disk otpala u startu, obe šlajferice koje imam su za finu obradu i treba dosta vremena sa njima.Na buvljaku Makita rotaciona polirka bila 1700din i ima regulaciju obrtaja.Čičak šmirgla 125mm 10din komad, eno je i dan danas radi ne štedi se ni najmanje,čak je i fabrički disk za prihvat još na njoj, hvata čičak kao prvog dana.A šmirglala sve i svašta pa i neki stari zid od cigle.

Isto tako mali Ferm cirkular, odličan za laminat,letve i ostalo do 28mm.A više nego odličan za kulačenje, isto se naradio a na akciji u Maksiju plaćen 1999din.Jedino se raspao prekidač, stavio običan da se završi posao eno ga još uvek stoji običan on/of prekidač :D

Meni makaze trebaju 3 ili 4 dana godišnje, zato sam uzeo kopiju... Inače kad sam napunio prvu bateriju (koja se ispraznila danas) makaze rade normalno - a sa drugom baterijom ne reaguje iako na punjaču pokazuje da je puna. Otvarao sam je al nema tu ništa specijalno... Verovatno riknula, dal ima da se pazare odvojeno baterije za ove kopije?
Ima da se kupe baterije
Al prvo probaj da prespojis te dve baterije i ostavi ih tako pola sata, verovatno se ova druga ispraznila skroz pa punjac nece da pocne da je puni

Na ovima piše 128v f, pune se na onaj pipak kao stariji mob telefoni, može li link gde ima da se kupe?

Ovu sam napunio pre neki dan i kad je sad stavim na punjač opet pokazuje da je puna!?

Ajde ovde pitanje . Traktor MF , motor sestak perkins , onaj 145 ks. Inace pali odlicno . Neki dan se u poslu ,nesto viljuskarem, samo ugasi. Nece da upali. Popustim vijak odozgo na filterima nafte , pumpam idu mjehurici. Aj odzracuj . Nece da povuce , znam sta je ,inace najcesci kvar na traktorima dovod iz rezervoara . Produvam, procistim crijeva . Anlasuj , nece. Provjerim ventil gasenja , opet verglaj ,nece . U tom se isprazni akumulator. Poslepam , upali . Dodjem kuci normalno i ostavim. E sad , nakon 2 dana palim ujutro , tesko upali i baca mnogo bijelog dima , oblak , kasnije prelazi u plavi , i kako se zagrija malo , sve normalno. Inace na cep ulja,mjerac i iber ne dimi niti izbacuje , pogotovo hladan. Kazu mi dizna zaglavljuje najprije ili je pvp.
Sta je najprije? Mozda je posledica tog duzeg anlasovanja kad se bio ugasio?

Ajde ovde pitanje . Traktor MF , motor sestak perkins , onaj 145 ks. Inace pali odlicno . Neki dan se u poslu ,nesto viljuskarem, samo ugasi. Nece da upali. Popustim vijak odozgo na filterima nafte , pumpam idu mjehurici. Aj odzracuj . Nece da povuce , znam sta je ,inace najcesci kvar na traktorima dovod iz rezervoara . Produvam, procistim crijeva . Anlasuj , nece. Provjerim ventil gasenja , opet verglaj ,nece . U tom se isprazni akumulator. Poslepam , upali . Dodjem kuci normalno i ostavim. E sad , nakon 2 dana palim ujutro , tesko upali i baca mnogo bijelog dima , oblak , kasnije prelazi u plavi , i kako se zagrija malo , sve normalno. Inace na cep ulja,mjerac i iber ne dimi niti izbacuje , pogotovo hladan. Kazu mi dizna zaglavljuje najprije ili je pvp.
Najvise lici na zaglavljenu diznu.

На то и мислим - да није да ти ти ради по неком сопственом алгоритму, а ти пропушташ да приметиш да је ту проблем.

Nema tu nikakve veze sa nacinom rada , to je samo ventil za gasenje , solenoid sa gumicom na vrhu ,koji kad se da kontakt ,dobije napon , digne gumicu i nafta prolazi ,kad ugasis kontakt gumica udje u kanal i traktor se ugasi. To simulira polugu za gasenje na povlacenje , koja se inace takodje nalazi na toj pumpi. Ako bi bio u kvaru ,traktor samo nebi mogao da se upali , ili ugasi na kljuc . Nebi trebalo da dimi i trokira. Inace kad je bio prvi put u kvaru , nije htio da upali , izvadio sam ga , unistio mu gumicu i vratio . Dabi bio siguran da nije do njega. Sutrada stavio novi. Kod mene u radnji je 15e . Isti za sve Cav pumpe i na autima starim i traktorima.

Definitivno ti nesto upusta gorivo kad odstoji pa dok ne sagori to, baca beli dim.
Kod auta hoce tako da se ponasa kada crknu grejaci

Na ovima piše 128v f, pune se na onaj pipak kao stariji mob telefoni, može li link gde ima da se kupe?

Ovu sam napunio pre neki dan i kad je sad stavim na punjač opet pokazuje da je puna!?
Ili je riknula elektronika ili što kaže kolega da se neke baterije previše ispraznila. U svakom slučaju trebalo bi da je otvoriš da vidiš šta se dešava.
Jel imaš unimer?
Ne znam koja im je fora da napišu 10X veću voltažu od stvarne. Te baterije obično imaju 20 V tj. 6 baterija od 3.6 V

Otvarao sam da proverim da nije poremećen "prihvat" ulaznih pipaka makaza... Al sve izgleda isto kao na onoj bateriji što radi. Nemam unimer...

Nazad
Vrh