Nemojte paliti otpad. U neki džak pa kad vam je usput ponesite u kontejner. Svi dišemo isti vazduh. Garderobu i obuću koja je još čitava ostavite pored kontejnera ili predajte u crveni krst. Ima puno siromašnih a većina ih nije takva zbog lenjosti.
Pretpostavio sam da će da se javi neko ekološki osvešćen kada sam pisao o spaljivanju.

U stvari ne palim kad imam ce džak krpa već ostavim đubretarima.
Manje krpe i manje količine zapaljivog otpada ponekad upalim. Nije dobro za okolinu, ali nije kad se baci u kontejner. Gde oni nose to đubre? U Bangladeš? A deponija se svako malo spontano upali pa gori i dimi danima. Da ne pominjem metan koji nastaje od organskog otpada, a koji je gori od gareži, CO2 i dima.
Kada bi svi spaljivali i zagađivali okolinu čak i duplo koliko ja vazduh bi nam bio savršen. Nego BG već godinama najzagađeniji grad u Evropi, a oni za to okrive mala kućna ložišta i seljake što spaljuju štrnjiku pa kao vetar nanese u grad pa je zbog toga zagađen.
Jel stvarno misle da smo svi idioti? (U stvari mnogi su progutali tu priču ...) Vozni park je kao malo bolji mada mislim da svako može da prođe test izduvnih gasova na foru (ko i sve kod nas)
Da ne pominjem krntije od kamiona i autobusa koje čade kao parne lokomotive. A onda tek dolaze pravi trovači. Toplane i industrija gde su zakonom propisani filteri misaone imenice...
Gledam i avioni mi konstanto lete iznad glave. Ne verujem da nas baš zaprašuju, ali sigurno ne ispuštaju O2 i miris ruža.