Alati i radionice

U lidlu garancija je fiskalni račun, i važi do određenog datuma od trenutka izdavanja.
A kada se dobije zamenski aparat prilikom reklamacije ne dobija se drugi fiskalni. Ispravite me ako grešim.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Zato što im niko ne traži.A dužni su da ga izdaju, ili drugi pisani trag kojim pravdaju taj što su tebi dali kad su ga skinuli sa stanja.

Izučio sam taj zakon u sitna crevca :D Po našem zakonu ne treba ti ni račun da bi ostvario reklamaciju.

Neće da bude, nov uredjaj zahteva nov garantni list.Isto ako zamene neki bitan deo na uredjaju mora da se izda nov garantni list.Jedino kad se rade manje popravke ne dobija se garantni list, već se dobija produženje garancije za period koliko si bio bez uredjaja.Sve to kod nas reguliše zakon o obligacionim odnosima član 503.

Uzmem jednom akmulutor on posle godinu dana ispusti dušu, reklamacija daju novi i vraća mi staru garanciju, reko ne daj mi novu garanciju, on kao ne može to tako.Potpišem da neću da uzmem bez nove garancije.Zove me njihov šef da to tako ne može i da imam rok od 5 dana da uzmem :ROFLMAO:

Direktno mejl proizvodjaču, koji za divno čudo u roku od 6h odgovara pozitivno.Lepo iskopiram to i odem kod njih.Pitam ih hoće li ta nova garancija ili da sledeći put dodjem sa advokatom, pa da im uzem još par akumulatora.Dobio novu garanciju opet na 3 godine.

Nema tu sabiranja, već dobijaš nov garantni list čiji garantni period važi i teče od tog dana.
I kad si se probudio sta je bilo ;)
Daj link za neki proizvod koji daje garanciju kod popravke da ti se opet produzuje garancija na novi proizvod.

Evo lično iskustvo od pre mesec dana.
Dve bosch baterije crkle u danu.
Odnete u ovlašćeni servis,u roku od 24 sata sam obavešten da su crkle bez mogućnosti popravke i da podležu garanciji.
Kad sam otišao da podignem nove baterije naglašeno mi je da ih prijavim na bosov sajt da bi dobio ponovo garanciju od 3 godine kao i kad sam ove kupio,prijavio u njihovoj aplikaciji i dobio opet 3 godine.

I kad si se probudio sta je bilo ;)
Daj link za neki proizvod koji daje garanciju kod popravke da ti se opet produzuje garancija na novi proizvod.
Produženje garantnog roka

Član 503

(1) U slučaju manje opravke, garantni rok se produžava onoliko koliko je kupac bio lišen upotrebe stvari.

(2) Međutim, kad je zbog neispravnog funkcionisanja izvršena zamena stvari ili njena bitna opravka, garantni rok počinje teći ponovo od zamene, odnosno od vraćanja opravljene stvari.

(3) Ako je zamenjen ili bitno opravljen samo neki deo stvari, garantni rok počinje teći ponovo samo za taj deo.

Kad si već na stranom forumu, pročitaj i zakone zemlje foruma gde učestvuješ.

Produženje garantnog roka

Član 503

(1) U slučaju manje opravke, garantni rok se produžava onoliko koliko je kupac bio lišen upotrebe stvari.

(2) Međutim, kad je zbog neispravnog funkcionisanja izvršena zamena stvari ili njena bitna opravka, garantni rok počinje teći ponovo od zamene, odnosno od vraćanja opravljene stvari.

(3) Ako je zamenjen ili bitno opravljen samo neki deo stvari, garantni rok počinje teći ponovo samo za taj deo.

Kad si već na stranom forumu, pročitaj i zakone zemlje foruma gde učestvuješ.
Članom 503 Zakona o obligacionim odnosima - koji nam je veoma zanimljiv, i čije je pominjanje u jednom od naših ranijih tekstova privuklo pažnju trgovaca - istaknuto je da se “u slučaju manje opravke, garantni rok se produžava onoliko koliko je kupac bio lišen upotrebe stvari (stav 1)”, da se “međutim, kad je zbog neispravnog funkcionisanja izvršena zamena stvari ili njena bitna opravka, garantni rok počinje teći ponovo od zamene, odnosno od vraćanja opravljene stvari (stav 2)”. i da “ako je zamenjen ili bitno opravljen samo neki deo stvari, garantni rok počinje teći ponovo samo za taj deo (stav 3).” Pošto Zakon o zaštiti potrošača ovu situaciju ne reguliše, SVAKO ko postupa po reklamaciji potrošača (kao i po reklamaciji preduzetnika i pravnog lica) na osnovu garancije - dakle i prodavac i proizvođač i ovlašćeni servis - moraju voditi računa o tome da garantni rok za složenu tehničku stvar počinje da teče ispočetka kada je zbog neispravnog funkcionisanja složene tehničke stvari izvršena njena zamena ili bitna opravka, što se odnosi i na situaciju kada je zamenjen ili bitno opravljen samo neki deo složene tehničke stvari.
Akumulator nije "slozena tehnicka stvar" , tako da su te mogli ladno skinuti sa k+++ samo da su pismeni.

A garancija pocinje vaziti od kupovine uredjaja odnosno od datuma na racunu , to pise u zakonima prije ovog cl503 i traje koliko traje.

Kod zamjene uredjaja NE DOBIJAS novi racun , i ako su ti "resetovali" garanciju od pocetka , ona zakonski vazi od datuma na racunu i ako ti se pokvari u pola novog garantnog roka, recimo 2 godine garancija , poslije godine dana ti zamjene uredjaj i resetuju garanciju na 2 godine , uredjaj ti ponovno otkaze za 13 mjeseci , racun je stariji od 2 godine i odes ponovno da reklamiras i traze ti racun i garanciju i onda bude prc milojko garancija vazi od kada je racun :ROFLMAO: .

Ovi u bosu traže samo prijavu sa sajta bosovog,nikakav račun pisani ne treba a na sajtu ti lepo stoji tačan datum isteka garancije a tako je bilo i u Elteku tj za milvoki.

Ovi u bosu traže samo prijavu sa sajta bosovog,nikakav račun pisani ne treba a na sajtu ti lepo stoji tačan datum isteka garancije a tako je bilo i u Elteku tj za milvoki.
Znaci ipak vazi samo od datuma od kad si ga kupio , traze neki dokaz , ja sam sam unistio makitu poslije 3 dana i priznali su mi garanciju , mogli su me ladno odj+++ ali to je stvar firme a ne zakona.

Garancija baterije koja je crkla(nisam je obrisao)
I garancija baterije koja je dobijena kao njena zamena.
9cafe99c2e6d52fa389bd3e711d9d98b.jpg
1f95754568b1af2e26422d0764725348.jpg

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Znaci ipak vazi samo od datuma od kad si ga kupio , traze neki dokaz , ja sam sam unistio makitu poslije 3 dana i priznali su mi garanciju , mogli su me ladno odj+++ ali to je stvar firme a ne zakona.
Ne,ne važi od kad si ga kupio,kao što piše na slici,garancija na novu bateriju od 3 godine teče od onog momenta kad sam je prijavio na sajt i traje opet 3 godine kao što piše.

Ne,ne važi od kad si ga kupio,kao što piše na slici,garancija na novu bateriju od 3 godine teče od onog momenta kad sam je prijavio na sajt i traje opet 3 godine kao što piše.

To bosh daje ali ne znaci da je i po zakonu tako. Da li si tako dobio i za milvoki kad je krepao udarni da "resetuju" garanciju ili je vazilo od dana kupovine uredjaja.

To bosh daje ali ne znaci da je i po zakonu tako. Da li si tako dobio i za milvoki kad je krepao udarni da "resetuju" garanciju ili je vazilo od dana kupovine uredjaja.
Ja nisam napisao ko daje tu garanciju,ja sam samo napisao da je tako tj da garanciju daju ispočetka tako reći.
A za milvokija nisam dobio nista jer je uređaj popravljen i to dva puta u roku od godine i oba puta je bio isti kvar I od kad je drugi put došao sa servisa vise nije ni korišćen,stoji za ukras u radionici jer mi se zgazio a mislim da je jos uvek i u garanciji.

Koristim bošov aku alat , te baterije su samo za gipsane radove.Za mehanicara treba ona procore . Mnogo je jaca i izdrzljivija.

Kad je o baterijama dobio sam jednu makitu bateriju koja je koristena 5 godina , ishabana je do kostiju izvana , iznutra od vibracija udarnih alata je ogulila na mjestima termo buzir na celijama , elektronika ju je zakljucala zato sto je odbrojala xxxx ciklusa punjenja i praznjenja , elektroniku se ne moze vise otkljucati, inace celije su jos dobre i drze napunjenost. Inace radila u firmi gdje je koristena svakodnevno i kazu da im je vijek trajanja kod njih oko 5 godina.

Na velikom pistolji ladno izdrži ceo dan ozbiljnog rada a na malom dva bez problema,bio sam i ja skeptičan kad sam ih uzeo jer sam i ja čuo te priče al međutim nije tako.
Ok. ja ti dao preporuku a ti nemoras da je kupis , nisam trgovac koji pokusava na tebi zaraditi :ppozdrav:
Koristim aku boš vec 4+ godine, cak mi je i jedan aku udarni odvijac od tricetvrt cola crkao od koristenja.Kad sam kupio procore dobio je jos jaci udarac :ppozdrav:

Ok. ja ti dao preporuku a ti nemoras da je kupis , nisam trgovac koji pokusava na tebi zaraditi :ppozdrav:
Koristim aku boš vec 4+ godine, cak mi je i jedan aku udarni odvijac od tricetvrt cola crkao od koristenja.Kad sam kupio procore dobio je jos jaci udarac :ppozdrav:
Ja nisam rekao da nisu bolje,kazem samo koliko ove rade al cena baterija bukvalno bila smešna kad su kupljene u kompletu sa alatom.

A garancija pocinje vaziti od kupovine uredjaja odnosno od datuma na racunu , to pise u zakonima prije ovog cl503 i traje koliko traje.

Kod zamjene uredjaja NE DOBIJAS novi racun , i ako su ti "resetovali" garanciju od pocetka , ona zakonski vazi od datuma na racunu i ako ti se pokvari u pola novog garantnog roka, recimo 2 godine garancija , poslije godine dana ti zamjene uredjaj i resetuju garanciju na 2 godine , uredjaj ti ponovno otkaze za 13 mjeseci , racun je stariji od 2 godine i odes ponovno da reklamiras i traze ti racun i garanciju i onda bude prc milojko garancija vazi od kada je racun :ROFLMAO: .
Račun nije potreban za ostvarivanje garancije ni po jednom osnovu.To što trgovci varaju i traže račun je druga tema.Uz nov uredjaj moraš da dobiješ i nov garantni list sa novim serijskim brojem.

Garancija na kupljeni proizvod, dakle dobio si novi koji nema veze sa tom kupovinom više i po zakonu su dužni da ti daju nov garantni list koji ti u garantovanom periodu pokriva taj nov uredjaj.

Lepo je što guglaš, ali malo upotrebi logiku poveži stvari pa onda piši.

Nazad
Vrh