Alati i radionice

Napraviti čauru sa vanjskom mjerom koliko je najveća mjera potrošenog djela. Zatim brusilicom brusiti elipsu. Probaš pa gdje zapinje brusiš i tako dok neuđe. Nabiti i zavariti.
Ovo resenje sto je kolega predlozio bih ja primenio.
Najlakse i najbrze...
A sluzice godinama bez ikakvih problema.
Kraj je samo puno gvoznje, posle vara je obicna kutija malo jaceg zida, mada opet ja o secenju i varenju ne bih razmisljao, to bi ostavio kao poslednju opciju.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja licno bih pravio oba ta dela nova,nije to nikakav velik posao iseci ova dva stara dela ,obraditi i spremiti sve za zavarivanje novih delova.Na otpad imas svo gvozdje potrebno,jedino bi platio strugara da odradi rupe.Ovo pod uslovom da ti znas variti i treba tu i autogeno,olaksa i ubrza posao drasticno.
Iskreno glodjanje,brusenje ovih elipsastih rupa na meru za neke caure,koje bi opet strugar trebao praviti,bogami to ima da traje.Ako mislite da ce ici to brzo dajte linkove kao izgleda taj alat koji ce to obrusitina meru.Ja sam predlozio autogenim da isece rupe skoro na meru ,pa ih posle samo prolepsa sa nekim brusenjem,glodanjem ...Ali mora to biti relativno u knap,samo varovi sa krajeva neverujem da ce drzati cauru na mestu ako ima puno lufta kad se ubacuje,jos i ako je caura tanja,svu ce je deformisati.

Arkadije, kako mislis drugacije da caura radi svoj posao ako nije na knap i ako se ne nabije cekicem?
Ne moramo ici u sitne niti, nesto se valjda i podrazumeva.

Labavo naleganje :haha: ... to kao da nije podmazano nikad... razmisli o ubacivanju DU caure, ili G-lezaj, jos bolje mozda... da repariras tu, ili da se odsece i ubaci nov deo, ja bih tako, ali nemoj da seces odmah preko zkroz, nego var okolo, taj deo je otprilike ubacen u kutiju pa zavaren okolo, mozda ima mesa unutra da se okrene naopacke i izbusi nova rupa :ppozdrav:...

Evo jedna moja majstorija, prerada dizalice, na zglobu izmedju prvog i drugog segmenta, za klin-bolcni stavljena je kaljena, hromirana klipnjaca fi35, a u cauri su dva G-lezaja, mazalice i teraj, mnogo fina stvar, nema rdje napasovano sve u startu milina :osmeh: ..

Drugari,kakva je prica oko obrada razvaljenih rupa na punom materijalu?konkretno na prednjem traktorskom utovarivacu na mestu gde se sam utovarivac povezuje na nosac tj.gde ulazi klin u rupu pojeo se i sam klin a i rupa je dobila jajast oblik.kakva je procedura pored zamene ili navarivanja klinova?da li postoji mogucnost obrade rupe na licu mesta zbog ubacivanja caure?hvala.
Meni su na bageru radili sa prenosnim strugom/glodalicom na licu mesta.

Zanimljiva i skupa spravica :D

Evo jedna moja majstorija, prerada dizalice, na zglobu izmedju prvog i drugog segmenta, za klin-bolcni stavljena je kaljena, hromirana klipnjaca fi35, a u cauri su dva G-lezaja, mazalice i teraj, mnogo fina stvar, nema rdje napasovano sve u startu milina :osmeh: ..

Odradio sam ja takvu prepravku dizalice. Jedino nisam stavljao lezajeve vec klin fi40 i biksne. Mada jos nisam ni napakovao dizalicu😄

Kremator, forsiras te lezaje gde god moze, svidja mi se ideja...
Koliko dodje komad tog kvalitetnog lezaja?

Ова мала је много практична, а велика ме добро служи пар година.
23c16ae4af365d51e5e5de935b81217b.jpg
1d071debbd6e1f36f07acbdb0eeda0c0.jpg

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

Praktično nove aku makaze (kopoja makite) se izgasiše u seči malina. Kontam prošlo je oko 4h pa se istrošila baterija, stavim drugu (punu) ali makaze ne reaguju... Dal je realno da su odradile svoje ili je pak neki drugi problem?

Puno su i izdržale. Kupovina tih kopija su bačene pare u startu.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ne znam za te makaze, ali sam imao priliku da malo radim sa malim brusilicama, od kojih je jedna aku, koje su takodje kopija makita, za moj pojam ono je nuzno zlo. Sto se kaze kolko para tolko muzike.

Doduše bilo je malo i rose, ali to je bilo jutros a kad su stale već je bilo suvo. Jedino ako su se pregrejale pošto u minuti isečem oko 30 malina i tako sam radio 3-4h sa pauzama samo za cigar.

Nazad
Vrh