Alati i radionice

Имамо нешто слично у фирми може да заледи цев за воду и замени се вентил или цев без затварања линије.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Prvi put ovo vidim, da li vredi cemu?
Koristi se odavno,samo mu je osnovna namena u mašinstvu, za montažu/demontažu upresovanih spojeva, za zapekle šrafove postoje bolje stvari.

Elektroničari koriste za defektažu komponenti i kao zaštitu osetljivih komponenti kod lemljenja.

Ako imaš nešto što radi na karburator i ima elektronski sauh ili elektronsku kontrolu hladnog starta kao recimo K glava, odlično pomaže da stvoriš veštački hladne uslove i vidiš dal funkcioniše sistem.

Nemaš instant -50°C kao što reklamiraju,koliko ćeš da spustiš temperaturu zavisi od spoljašnje temperature i dužine prskanja, za -50° trebaš celu bocu u jednom prskanju da ispucaš, pa sad vidi dal ti se isplati.

Vodoinstalateri koriste isto odavno, samo treba biti oprezan kod plastičnih cevi.

Poslednja izmena:
Tako je. Širi deo se ugreje u ulju na kontrolisanu temperaturu, a ovaj mali što treba da uđe se razladi! :ROFLMAO:
Ja sam to do sad radio tako što taj mali držim u zamrzivaču nekoliko sati. Verujem da je efekat isti jer se ovaj sprej reklamira da ladi na -40 °C, do -50 °C, ali mislim da je to temperatura gasa na izlazu što znači da teško može da oladi šraf i sl. mnogo ispod -20 °C. (što radi i mrzivać!)

Ovo je dobra stvar ako ti se žuri i kod elemenata gde bi grejanje brenerom potencionalno napravilo štetu.
Gledao sam nešto slično po apotekama za drugara za bradavice. Košta 1500 din.

Nazad
Vrh