Alati i radionice

Ne znam ljudi kako stvari stoje sto se tice zavarivanja bazicnim elektrodama bez susenje? Da li var ima makar priblizna svojstva? Posto vidim ovde kod mene da neki koji koriste bazicne rade to bez susenja.

Kod mene na poslu uglavnom rade bez grejanja jedino kad se vari nesto ozbiljnije, neka konstrukcija onda ih greju

Evo problema za vaše rješenje:)
Imam neku bušilicu na kojoj je stradao motor. Našao sam neki drugi i upasovao ali vrti u kontra stranu. Može da služi za štemanje ali me intresuje može li da se podesi da vrti u drugu stranu?

Skoro je neko spominjao biser sa lijevim navojem. Mogao bi da narezujem lijeve navoje.
Bez zezanja.
Znam da ima nekih bušilica koje zakretanjem nosača četkica mjenjaju smjer vrtnje ali neke imaju samo polugu na prekidaču. Nije mi jasan taj princip.

Да би променио смер обртања на мотору са четкицама, требало би да четкице повежеш унакрсно у односу на садашње стање, ( у односу на статор).
То је теорија, дали ће радити у пракси не знам.

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

Ajde pomoc jer sam ostao bez ideja.
Uradim veliki servis prosle godine i kada sam zavrtao sraf sto drzi remenicu radilice, zamazem ga sa wurth lepkom za navoje i to mi se (po svemu sudeci) dopao u ruke onaj visoke cvrstoce. E sad treba da skinem remenicu radilice ali sraf ni da bekne. Probao sam sa pneumatskim malim (hazet) - nista. Pozajmim onaj veliki milwaukee, istrosim mu bateriju, ugrejem ga fino ali sraf ni da makne. Grejao sam i sa map gasom ali se bojim da cu sprziti unutra zupcasti kais i semering radilice a to mi ne treba

Ajde pomoc jer sam ostao bez ideja.
Uradim veliki servis prosle godine i kada sam zavrtao sraf sto drzi remenicu radilice, zamazem ga sa wurth lepkom za navoje i to mi se (po svemu sudeci) dopao u ruke onaj visoke cvrstoce. E sad treba da skinem remenicu radilice ali sraf ni da bekne. Probao sam sa pneumatskim malim (hazet) - nista. Pozajmim onaj veliki milwaukee, istrosim mu bateriju, ugrejem ga fino ali sraf ni da makne. Grejao sam i sa map gasom ali se bojim da cu sprziti unutra zupcasti kais i semering radilice a to mi ne treba
1503459_sredstvo-visoke-cvrstocewebp.webp

Da odvrnete ovaj lepak jedino rešenje je samo pomoću specijalnog udarnog alata ili na temperaturi višoj od 300°.

@nesto2
Jednostavno svi crveni lepkovi za navoje,tj visoke cvrstoce,traze 300-350c da bi popustili,ja imam i kineskih i nemackih tih crvenih lepkova i kod svih pise da popuste na oko 300C.Moras imati onaj infrared uredjaj za temperaturu,to je danas jeftino i treba svako imati ko se i malo bavi oko masina,veoma koristna stvar.

Treba mu to da zna koliko tacno da zagreje maticu da bi lepak popustio,tj bar da zna iako matica ne ide dole,da nije do lepka.Ali koliko znam taj lepak ce opet uhvatiti cim se ohladi ,mislim ...

Nazad
Vrh