Alati i radionice

Tako sam i mislio i kad sam premostio kondenzator vidim da nije do njega nego pukla zica od statora.
 
E ,malo sam juce oko struje prcko. Mami da popravim neki reso tz , 2 ringle beko. Ocuvan,malo radio a kaze neradi . Dodjem do toga da na vodu koji ide direktno na ringlu ,ne onaj koji ide preko potenciometra nego na direktnom vodu nalazi se nesto kao na slici. Lici mi na diodu ili neznam tacno sta je . Tu je doslo do prekida. Kad ih zaobidjem ,a ima ih 2 za svaku ringlu , rade.Moze li bez toga i cemu to

to je osigurac koji reaguje na toplotu ,zbaci ga radice bez problema
pX0HORL.jpeg
 
Jel ima neka firma okolina Zr,NS da prodaje i sece ''palacinke'' ili kako god se zovu xd, iz onih okruglih sipki pun materijal,fi 200-300-400 .... ?.Secenje vrv trakastom testerom.
 
Treba mi c45 fi 100 2x po 350mm duzine.A ovo fi 330-360mm ,2x po 40mm debljine-duzine.Mada ovo bi moglo iz plocevine da se sece,ne treba mi nista u kvalitetu da kazem.Za neki valjak.
 
Za osovine mi treba c45 ,tj nesto malo bolje,ne obicno meko gvozdje da kazem ,to nzm kako da prepoznam na otpadu.
Znam ja gde sve ima po otpadima tih punih materijala fi 80-130mm ,ali dzabe kad nzm koji je tacno celik u pitanju.
Inace oko 200-240 din traze za c45 ,zvao sam i metalopromet,metalcentar,sim i jos neke.
Metalopromet ne moze seci iz plocevine,u kvaru im cnc.
 
Tako je, nesto manje od 150e, sve skupa, evo sad ga malo koristio, ali nista specijalno, gedora 19, na kecu, na najslabije, k'o od sale..da je veliko i malo glomazno jeste, ali zato ce da traje.. evo na prvu mi zao da ga silujem samo radi probe, a i nemam ni gedore vece, dok ih kupim..

Ovako na prvu da napisem, iskreno ne bih ga mozda preporucio za nekog ko ima ceo dan da sarafa nesto sitnije, u principu treba imati i slabiji model do 400nm... ali za sopstvene potrebe full stvar!
Ja imam onaj zeleni od 200nm na kabl, i bice na prodaju, ako nekog zanima nek se javi, samo normalno i malo koriscen..
 
Poslednja izmena:
A šta radis kada crkne? Ja ih u Srb menjam bez problema ili dobijem pare nazad,kako ide sa ovim iz Nemačke?
 
Ljudi, ima li gde da se kupi-poruči Rutilna elektroda za elektrolučno zavarivanje debljine 1.6mm za zavarivanje niskolegiranih čelika ?
Nešto ovako


bitna mi je debljina 1.6mm i da je rutilna, nije bitan proizvođač
 
Pa guglaj elektrode 1.6
U danasnje vreme nema sta nema da se poruci online
Ko bi se toga setio druže..... probao ali ne pomaže, ni na KP nema debljine 1.6mm, i na par sajtova gde je pisalo da ima, poslali mi poruku da nemaju više na stanju, svi imaju Fi2.5mm i .3.2mm što se i najviše traži, zato i pitam ako neko slučajno zna neku radnju gde možda ima...
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh