Alati i radionice

Ko bi se toga setio druže..... probao ali ne pomaže, ni na KP nema debljine 1.6mm, i na par sajtova gde je pisalo da ima, poslali mi poruku da nemaju više na stanju, svi imaju Fi2.5mm i .3.2mm što se i najviše traži, zato i pitam ako neko slučajno zna neku radnju gde možda ima...
Ako nije hitno,mogu poslati iz Hr pa dođe kroz par dana;)

Da li neko zna gde da nadjem futer za bušilicu AEG pneumatic 3000 x2 fixtec. Trbalu bi da pasuju ovakvi sa milvokia. Samo što meni treba sa SDS plus brzim prihvatom.

Да ме убијеш да ТАЧНО знам где сам ја купио кило 1,6 мм рутилних електрода, али све мислим да беше у "Воби Хаусу".

Gde ima da se kupe srafovi sa sitnim navojem ?.Nije bitno koji tacno korak,samo da nije ovaj klasicni sto je na 99% srafova/vijaka.
Konkretno treba mi m27 vijak sa imbus glavom,duzina vijka bez glave 60-65mm,sitan navoj.

Mora 27.Brezoni na kamionima su bese oko M22.Zadnja opcija je da mi prave vijke,vec sam porucio za neke masine kod kuce.

Imam ovu pumpu sa slike za pretakanje dizel goriva, uz nju idu priključci za creva označeni brojem 1. Navoj na tim priključcima je 25mm (možda za dlaku manje, merio sam davno), a predviđeni su za creva 25mm. Ali nemam takva creva. Imam creva od 3/4", za to crevo imam i nepovratni ventil sa sitom, pa sam zbog toga hteo da u pumpu uvrnem priključke označene sa brojem 2 koji su predviđeni za creva od 19mm. Te priključke imam od ranije, navoj je ako se dobro sećam 25.2mm. Međutim, ne slaže se navoj. Priključci 1 se lako potpuno uvrnu u navoj na pumpi, a ovi pod brojem 2 se uvrnu možda 2 obrtaja i tu se zaglave.

Pa sad ako neko zna neka mi kaže kako se na engleskom zovu ti priključci da pokušam da ih pronađem na aliexpressu ali za creva od 3/4".
Sledeće pitanje je da li će za tu pumpu biti problem ako se stave tanja creva od predviđenih i tako smanji protok (nemam pojma, može li da se greje zbog manjeg protoka ili da ne radi dobro...)?
Da li je toj pumpi potreban nepovratni ventil na kraju ulaznog creva?
Smeta li toj pumpi da na kraju izlaznog creva bude pištolj koji može da prekine protok, odnosno ne znam da li će napraviti prevelik pritisak ako se zatvori izlaz? (pre sam imao neku rotacionu pumpu koja nije mogla da napravi belaj ako se zatvori pištolj, ali ta nije mogla sama da povuče naftu iz bureta a ova bi trebalo da može...)

За потрагу за те фитинге пробај са "Hose fitting for 3/4" barb", а за то да ли ће ти радити посао тај пречник црева, не знам.

Imam takvu pumpu, nece joj smetati tanja creva, i kod mene je na usisnom tanje crevo na vrhu.
Oba creva sam namestio od ves masine ona rebrasta za ispustanje vode ali sam na kraj usisnog morao da stavim parce od pola cola, i to tako radi bez problema.
Mislim da pistolj ne bi mogao na ovu pumpu jer da bi prestala gurati tecnost potrebno je da se ugasi.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Imam ovu pumpu sa slike za pretakanje dizel goriva, uz nju idu priključci za creva označeni brojem 1. Navoj na tim priključcima je 25mm (možda za dlaku manje, merio sam davno), a predviđeni su za creva 25mm. Ali nemam takva creva. Imam creva od 3/4", za to crevo imam i nepovratni ventil sa sitom, pa sam zbog toga hteo da u pumpu uvrnem priključke označene sa brojem 2 koji su predviđeni za creva od 19mm. Te priključke imam od ranije, navoj je ako se dobro sećam 25.2mm. Međutim, ne slaže se navoj. Priključci 1 se lako potpuno uvrnu u navoj na pumpi, a ovi pod brojem 2 se uvrnu možda 2 obrtaja i tu se zaglave.

Pa sad ako neko zna neka mi kaže kako se na engleskom zovu ti priključci da pokušam da ih pronađem na aliexpressu ali za creva od 3/4".
Sledeće pitanje je da li će za tu pumpu biti problem ako se stave tanja creva od predviđenih i tako smanji protok (nemam pojma, može li da se greje zbog manjeg protoka ili da ne radi dobro...)?
Da li je toj pumpi potreban nepovratni ventil na kraju ulaznog creva?
Smeta li toj pumpi da na kraju izlaznog creva bude pištolj koji može da prekine protok, odnosno ne znam da li će napraviti prevelik pritisak ako se zatvori izlaz? (pre sam imao neku rotacionu pumpu koja nije mogla da napravi belaj ako se zatvori pištolj, ali ta nije mogla sama da povuče naftu iz bureta a ova bi trebalo da može...)

То је 1''х16 корака по инчу, како га Енглези обележавају ни они не знају, поготово кад Кинези направе. нарежи навој код стругара.

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока
Сад сам измерио, 3/4 је 2mm дебље и има 14корака по инчу.
b018b2a89fd111d4d42ac82e6ba3d386.jpg

Poslednja izmena:
@dukej kupi u prodavnici za vodovod nareckanu džeksnu za crevo fi 19 i navari ih na one krajeve fi 25. Ili potraži odovarajuće holendere-reducire, ili poseti strugara da ti to napravi na meru.

Са чим опрати бурад, унутра је било моторно уље? Треба да буду баш баш чиста, за складиштење житарица.

Nazad
Vrh