Alati i radionice

Set otvorenih ključeva, spas za rad na vodovima kočionog sistema, goriva i sl. Cena sitnica 20€, dok kvalitet zadovoljava. Bitno da nije made in p.r.c
4e42f775b6e535ba48f3e28d10b041cf.jpg

Послато са SM-A145R помоћу Тапатока
Imaš ove u WH još bolja cena kvalitet isti nije loš. Kupio moj komšija jer ga bilo više sramota da zajmi od mene😂

Za limove do par mm mogu jeftinije jeklice,za deblje mora nesto skuplje.Ja imam od Parkside jelkice,za te tanje limove su odlicne.Mada sam juce prosirivao neke rupe sa fi 16 na fi 20mm u 7-8 mm debljine U profil ,islo je bez problema.
Колега је на послу имао неке квалитетне којима су бушили рупе на одбојним оградама и након више стотина рупа су биле одличне. Наравно, квалитет прати и цијена, једна је била око 40-50 €.
Ја купио сет од пет комада за 7-8€ и изненађен сам квалитетом. За моје потребе (пластика и милиметарски лимови на разводним кутијама/ормарима) су одличне, за нешто озбиљније ипак треба одвојити коју пару више.

Не разумем људе којима је задовољство да нешто уништавају.

Где има (осим енглеске, новог Зеланда...)да се набаве цоловни шафови?

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

Gde on to ubacujer novčiće? Očigledno je dizel motor. Šta je taj otvor? Jel to poklopac bregaste? U svakom slučaju šraf pored samog otvora nije isti kao onaj na kraju. ;)

Poslednja izmena:
E ,malo sam juce oko struje prcko. Mami da popravim neki reso tz , 2 ringle beko. Ocuvan,malo radio a kaze neradi . Dodjem do toga da na vodu koji ide direktno na ringlu ,ne onaj koji ide preko potenciometra nego na direktnom vodu nalazi se nesto kao na slici. Lici mi na diodu ili neznam tacno sta je . Tu je doslo do prekida. Kad ih zaobidjem ,a ima ih 2 za svaku ringlu , rade.Moze li bez toga i cemu to

pX0HORL.jpeg

Drugo , crkla mi mala brusilica Hikoki , a bas ju nafalio . Nije vise u garanciji . Kolko sam zakljucio ne ide struja sa kondenzatora. Ima li gdje ovakvih tzv motornih kondenzatora i isplatili se to ganjati? Mogu naci ovde te vrijednosti ali ima samo 2 pina .

tN8qfMi.jpeg

@MOMOSARIC
Ti elementi koji su na vodu do ringle su temperaturni osigurači. Oni su element sigurnosti ako neko ostavi uključenu ringlu da nebi došlo do požara.
Možeš ako želiš da staviš 10 stepeni višu temperaturu, da ti opet ne pregore u normalnom radu. Inače je cena smešna oko 70-100 din su ovde.
Skoro sam ih menjao na frayeru, a na drugom sam izbacio, jer je ubrzo opet pregorio.
Bilo kako bilo, možeš ih izbaciti na šporetu da majka može da kuva dok ih ne nađeš. Na starim šporetima nisu ni postojali.

E ,malo sam juce oko struje prcko. Mami da popravim neki reso tz , 2 ringle beko. Ocuvan,malo radio a kaze neradi . Dodjem do toga da na vodu koji ide direktno na ringlu ,ne onaj koji ide preko potenciometra nego na direktnom vodu nalazi se nesto kao na slici. Lici mi na diodu ili neznam tacno sta je . Tu je doslo do prekida. Kad ih zaobidjem ,a ima ih 2 za svaku ringlu , rade.Moze li bez toga i cemu to

pX0HORL.jpeg
Termo ili Termički osigurač (Može da radi bez toga ali nije preporučljivo).

Termički osigurač nemojte da lemite pošto će se sam lem odlemiti od toplote i onda niste ništa uradili. Fabrički se to presuje sa limićem od auto papučice iliti buksne. (Znači krajevi termičkog osigurača + provodnik i limić se ispresuje).

D_NQ_NP_2X_678527-MLB73778798737_012024-F.webp

Poslednja izmena:
Zasad premosteno dok ne kupim te osigurace .Brusilica popravljena , ipak bila u prekidu zica koja je isla sa statora.
Mislis brusilica popravljena , bez tog kondenzatora moze da radi , ali kad ode kondenzator onda ima i dima i vatre , inace moze da se stavi samo obicni kondenzator od 0,22uF X2 standard bez onih 3,3nF koji su vezani za metal statora , koliko se sjecam.

Nazad
Vrh