Alati i radionice

Jel imate predlog za neku no name dizalicu od "32 tone" i cena 50e ? Ili neki dovar majstor da remontuje.

Је ли Зерц, ако већ бушиш "фластику", треба ти уредан отвор и да ти не "бежи" бургија док не крене, зашто не пробаш "brad point" бургијама за дрво, типа оваквих:

Барем њих имаш у практично свакој кинеској продавници за мале паре и да ти послуже за тај ПВЦ и то да избушиш из руке, без стубне.
Isto sam i mislio i ja kad sam mu predlozio za drvo burgije zbog spica i ugla pocetnog zasecanja. Stavljao sam panele od leksana na garazi da bih imao svetla i sa njima sam radio i dobro je ispalo a i kad sam pravio sa drugom sto od pleksiglasa njih smo koristili
Kupio sam jelkicu i burgije za drvo pa cu probati sutra kako radi.
Nadam se da ce biti bolje nego sa burgijom za metal.
Hvala na pomoci.

Чиме год радио - не притискај. И ако можеш, настоји да на другој страни места где бушиш, имаш неку подлогу, парче даске или нешто слично - тако смањујеш ризик да се појави нека пукотина и ружне пуцне.

Idem sutra da vrnem losiji klip na otpad i duzmem malo gvozdja, jel imate neki savet, kako izvesti stopu? Ona treba da je sto niza a opet dovoljno jaka da trpi silu , da li staviti neku plocetinu, ili da naredjam u ili I profile od 6-8 cm, pa tanka ploca preko njih... 8 bi mozda bilo previsoko....
Ako dobro shvatam o cemu pises onda bi ta stopa trebalo da se oslanja direktno na zemlju. Po meni mislim da je logicnije par profila i neki tanji lim. Mada, da ne bi mnogo mozgovali ja bi pogledao na YT neki cepac koji vec radi i kako je to kod njega.

Jel zagrevanje matice srafa pomaze kod odvijanja iako sraf,tj navoj nije zardjao ?.Sraf je jako stegnut,sitan navoj,unior kljuc 41mm okasti od 50-60cm duzine sa 2 metra cev kao poluga se poceo kriviti,ne moze ni da mrdne.

Danas pregledao sejalicu i primetim da spaner ima lufta,pojedena malo osovinica a i plasticno kuciste,e sad pitanje je kako to dovesti u red

Jel zagrevanje matice srafa pomaze kod odvijanja iako sraf,tj navoj nije zardjao ?.Sraf je jako stegnut,sitan navoj,unior kljuc 41mm okasti od 50-60cm duzine sa 2 metra cev kao poluga se poceo kriviti,ne moze ni da mrdne.
Naravno da pomaze, po meni to je prva radnja koja se preduzima.
Potresi ga i cekicem malo pre grejanja

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Gde da nadjem stampac,moja neka ideja je da se napravi deblja osovinica?E sad ima iskusnijih clanova pa mozda neko ima bolju ideju

Iz opisa deluje kao zanimljiva masina, mada mi ovako na izgled deluje nekako nezgrapno. Vise mi se svidja stub od cevi koji je ujedno i rezervoar. Sto se stope tice valjda je covek to vec isprobao cim ima proizvodnju.

Pa i ja racunam da je to vec uveliko isprobano, a i najjednostavnije je sljepiti plocu nego variti vazdan elemenata... verovatno cu i ja plocu ali necu da stedim... jbs par hiljada vise dinara na otpadu za gvozdje a da ne razmisljas.....

Ma da, ko sisa 2000 dinara, cepnem plocu 20-25mm i zdravo... mogao bih da pravim simulaciju u solidu, al me mrzi nisam se bavio time, cam znam u prste samo mi fali cnc glodalica :kisa:...

Nazad
Vrh