Alati i radionice

Razlika u ceni materijala nikada ne figuriše da će te to zaboleti kao trošak. Neuporediva je jačina hardoxa i obične pločevine. Recimo da mu je čvrstoća 700-800 N/mm2 a obična pločevina ti je 250-350..
Tebi će samo radni organi biti od toga, sve ostalo možeš raditi od običnog konstukcionog čelika.
Praviš ozbiljnu alatku kojom dobijaš obradivu površinu i ne gledaj u 200-300€ više jer je to nebitno u tom planu.
Tebi je najvažnije da napraviš dobar projekat i pripremaš deo po deo za montažu.
Ja sam u karijeri dosta krčio i čistio površine i mišljenja sam da je ono što si predložio dobar radni priključak, jer je jako bitno povaditi površinske žile..
Ja bi pravio baš onako.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Da treba mi nesto sto nepravi otpor , lako prodire u zemlju , lako kida zile , i izbacuje van a ujedno ne vadi zemlju , i to je to , sta drugo . Jos krokidil kontra hvataljka da ne spada to sto se nakupi , da moze da se prebaci na gomilu , nevidim bolji alat .

4f2d19c5b94f7ac439a6c3c393b22e53.jpg

Sta su ovde radili na vrhovima ?

Koja je sad cena hardoksa?
Vidis Momo, ako ipak resis da radis od tih plocevina koje imas, odradi ovako sa sipkom koja povezuje sve zupce. Mislim da bi ti to tako zavrsavalo poso.

Iscrtas delove, posaljes prodavcima materijala crteze, zatrazis ponudu i to je to. Znaces na cemu si a ovako od sedenja nema nista

Nema tu nekog otpora u radu jer ces to da koristis za zemlju, a zubi prvi idu i rastresaju zemlju tako da ona prolazi vrlo lako. Otpor koji ona pravi je zanemariv u odnosu na cvrstinu koju dobijas sa njom.

Ta šipka uopšte nije poželjna, jer će u mokroj, glinovitoj zemlji raditi skoro kao puna kašika, tj.vadiće cele 'televizore' zemlje umesto da prolazi kroz.
Daje samo bočnu čvrstinu.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Da nije pozeljna ne bi je ni stavljali, a Momo nije nigde napisao da ce da radi glinu, bar koliko sam ja pratio. Inace njemu tu bocna cvrstina najvise i fali kad radi od obicnog lima.

Ja bih definitvno pravio bez te sipke,dosta teze ce biti masini da radi sa tim,nek uzme Hardox ako sumnja da ce se kriviti obicna plocevina,mada ja mislim da nece,moze i neka bocna ojacanja odraditi na tim ''zubima'' kao.

Аркадије, мислим да је та кашика намењена за утовар трупаца. Да момо пуно не тражи ево му предлог. Нађи стари булдожер или трактор гусеничар. Позади имају радна тела за подривање ако их нису скинули. То би требало да одговара уз мале преправке.

Tu je... Combo200
Ovo bilo na akciji 511,29€ ili 1000KM, pa nisam odolio... Probao brzinski par elektroda bohler ohv, to su dva razlicita svijeta za koristenje...

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Nazad
Vrh