Alati i radionice

Tocak na autu bez brige, skidao sam tockove sa beraca, prikolice, malog vladimirca... Na rusu nije mogao ali nije ni realno to ocekivati od njega... I za berac i prikolicu me je iznenadio (kljuc 24).
Desna ruka u radionici, stalno mi je pri ruci, račne od gedora mi zaribale od kad sam ga uzeo :D

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Ja sam pisao da sam porucio bio neki VILLAGER udarni odvijac 400-450 Nm, ali su me kasnije zvali i rekli mi da ga ipak nemaju na stanju. Nudili su mi taj 250 Nm, ali mi se ucinilo da je slab za moje potrebe. Onda sam kupio BERNER 600 Nm, on bije pa rastura.

Mala je ,samo 125 ulazne i 50 w izlazne snage Plaćena 750 dinara. (uz cenkanje)

Neću sa njom raditi ,ova je za kolekciju.
Za koju primenu je predvidjena, ili je napravljena za kolekcionare. To kada bi ti imao vremena pa lepo ispeskariti i ofarbati u fein narandzastu boju, ili u sivu koja joj je fabricka.

Ja sam pisao da sam porucio bio neki VILLAGER udarni odvijac 400-450 Nm, ali su me kasnije zvali i rekli mi da ga ipak nemaju na stanju. Nudili su mi taj 250 Nm, ali mi se ucinilo da je slab za moje potrebe. Onda sam kupio BERNER 600 Nm, on bije pa rastura.
Samo sto bi sa tim villager-om od 250nm bilo lakse duze raditi neke poslove do 24 kljuca. Ima na youtube neki lik ima berner udarni odvijac kao i ti, ali ima i einhell aku udarni odvijac od 200 i nesto nm. Berner odvrce sve, ali je sa einhell-om lakse raditi zbog tezine i velicine jer nema cetkice. Ovaj model je u pitanju:https://www.masineialati.ba/shop/ak...ni-odvijac-power-x-change-te-cw-18li-bl-solo/.

Za koju primenu je predvidjena, ili je napravljena za kolekcionare. To kada bi ti imao vremena pa lepo ispeskariti i ofarbati u fein narandzastu boju, ili u sivu koja joj je fabricka.
Ne znam za šta su je pravili ali 50 i neke kada je napravljena je služila za nešto .Verovatno nisu znali da će nekome biti za kolekciju :ppozdrav:
Imam vremena za sredjivanje ali sem temeljnog čišćenja i podmazivanja ,druge radnje ne radim na starim mašinama.

I posto je i otkad ga imas
Ja sam ga kupio polovnog. Sa baterijom 5Ah i brzim punjacem mislim da me je iskostao 180 evra. Imam ga mozda 6 meseci.
Samo sto bi sa tim villager-om od 250nm bilo lakse duze raditi neke poslove do 24 kljuca. Ima na youtube neki lik ima berner udarni odvijac kao i ti, ali ima i einhell aku udarni odvijac od 200 i nesto nm. Berner odvrce sve, ali je sa einhell-om lakse raditi zbog tezine i velicine jer nema cetkice. Ovaj model je u pitanju:https://www.masineialati.ba/shop/ak...ni-odvijac-power-x-change-te-cw-18li-bl-solo/.
Veruj mi da je taj lik sa YT i presudio da kupim ovaj BERNER. Razmisljao sam da li da ga kupim i onda naletim na taj snimak i vise nije bilo dileme. Koristim za kljuceve do 32 i do sad se nije desilo da ne odvije, samo nesto duze bije.
Inace onakav EINHELL kao sa linka kupio drug pre nego ja moj i tu sam video da nije za moje potrebe. Jedino za nesto sitnije i dobar je za skucen prostor jer je manji.

Mislim da su se takvi alati pravili pre svega za primenu u industriji za rad sa vrlo tankim burgijama. Na primer u procesu proizvodnje pneumatika se koriste burgije reda veličine 0,3 ,0,4, 0,5 mm: Bušilice su veoma male kako bi rukovaoc imao osećaj da ne polomi burgiju što kasnije zahteva višesatni zastoj da bi se ista izvadila iz alata.

Verovatno mislis na villager punjace, po meni je to glupo sto su uradili. Imas hiljadu punjaca umjesto jednog brzog kao sto ima makita,einhell itd. Prednost brzog je brzo punjenje, mana obicnog sporo puni.

Brzi puni većom strujom, al' onda i baterije treba da su one koje trpe veću struju (manje se greju). Ako imaš potrebu da se u toku rada baterija dopuni, onda brzi punjač jer nema smisla da ti stoji posao zbog punjača. Ako je obim posla toliki da ti baterija izgura taj posao onda bih se opredelio za običan punjač. Puni duže al' je to bezbednije i dugoročnije za bateriju.

Kod malo boljih cak i kineskih punjac bio brzi ili spori ne puni bateriju koja je skinuta sa uredjaja i vruca je dok se ne ohladi na propisanu temperaturu tako da ako obim posla zahteva stalnu zamenu baterija onda je veci broj baterija jedino resenje ili baterije veceg kapaciteta, oni jeftiniji punjaci pune odmah bila vruca ili ne.

Nazad
Vrh