Alati i radionice

Vidim u WeldGas imaju neki mislim da je Jasic, co2 aparat 250amp a monofazni ,preko 100 000 cena,dosta velik aparat....nzm koliko je to realno,do 200 tu i tamo na monofaznu ,ali preko toga bas nisam siguran.

Kako si zadovoljan sa combom 200?
Ja sam ga uzeo kao totalni pocetnik, jer nisam bio zadovoljan s loko majstorima na prepravkama plastenika...
Svo znanje je bilo sto sam vidio od njih ili yt...
U takvim okolnostima za mene je bio svemirski brod, jos kad sam vidio da mogu s co2 zakrpiti veliki luft, mojoj sreci nije bilo kraja...
S elektrodom, kao svaki pocetnik sam se mucio.
El em ako imas iskustva, msm za okolokucne poslove da je dobra investicija. Dobro podnosi produzne kablove, kod mene je radio na 50+m, 2.5 i 3.25 bazicna i rutilna, probavali "profesionalci" i kazu super aparat...
Ide kolut od 5kg zice, ne pasu ovi manji od 0.5 i 1kg. Kablovi kratki 2 i 2.5m za rel i co2 3-3.5m. ja sam kupio od 5m za co2 al imam osjecaj da sjecka pogonski tockic u radu. Sasvim pristojno radi sa zicom 0.8 i 1mm.
Ja sam fronius uzeo zbog akcije, racunam mogu ga prodati za te pare kasnije, po oglasima cijene tp 1500 te pare... A kopkalo me podesavanje pulsa/frekvencije u rel postupku...

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

I ja sam kupio aparat skoro, obicni rel od 110-120a. Sve sto znam sam naucio sa interneta kao i ti. Pola sata-sat sam samo odlijepljivao i lijepio elektrodu, jedan komad cijevi bio pun tackica. Samo sada imam problem da cesto progorim materijal, ali valjda se naucim. Uzeo bi neki co2 za koju godinu za limove a i deblje profile. Taj combo 200 mi se cini da je najisplativiji za tu cenu.

Elektroda bolje prodire nego mig-mag,pa je i bolji odabir za deblje materijale,ali za pocetnike je lakse ovaj drugi nego rel aparat.Pogotovo ako je elektroda prikacena na masu,obrnuti polaritet,valjda se tako zove....nek me ispravi neko ako zna.

Elektrodom se može prodirati na proizvoljnu dubinu. Adekvatan aparat, odgovarajuća eletroda, i eto 'provarivanja'.
Radimo dosta debelih materijala, 30, 40, 50 i kada treba provar obavezno ide elektroda. Za normalne ugaone i ostale varove ide MAG, i to je i najbrža i najekonomičnija varijanta, ali jednostavno ima stvari gde je elektroda obavezna.

Moze li konkretan primjer gdje je elektroda obavezna?? Podrazumjeva se vjerovatno bazicna??

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Tako sam i ja cuo od zavarivaca da rel aparat pravi bolji spoj. Samo sto ko ima co2 aparat vari sve sa njim i ne pati se sa elektrodama bilo to pravilno ili ne pravilno.

Posto bi, ili ti imas ogromne sake ili je busilica velicine limenke.

Danas bio kod drugara, kupio novu makita stemalicu sa baterijom i punjacom. Kada upalis punjac cuje se kao nokia 3310 :ROFLMAO: , isto tako kada stavis bateriju i kada se baterija napuni.

I ja sam se danas ponovio.

GSR 120-Li + GLI 12V-300 na akciji bilo nešto manje od 90€.
0d12125b36377c8915f008f513ffa0f9.jpg

Posto bi, ili ti imas ogromne sake ili je busilica velicine limenke.

Danas bio kod drugara, kupio novu makita stemalicu sa baterijom i punjacom. Kada upalis punjac cuje se kao nokia 3310 :ROFLMAO: , isto tako kada stavis bateriju i kada se baterija napuni.
Mala je ,samo 125 ulazne i 50 w izlazne snage Plaćena 750 dinara. (uz cenkanje)
Strah me tih metalnih....
Neću sa njom raditi ,ova je za kolekciju.

Nazad
Vrh