Alati i radionice

@peto1 Kod mene je kombinacija na inverteru rel/tig varenje.Da li i meni treba boca za argon ili mogu i ja koristiti punjenu žicu?Nisam to čudo nikad koristio,a probao bih za tanje materijale ispod 1mm debljine
@mims Imam skalpel takav kao i taj tvoj Uniorov,nije ni za k... dobar dok se ne promeni nož,a kad se promeni,ima lufta na sve strane.To je moje iskustvo

@peto1 Kod mene je kombinacija na inverteru rel/tig varenje.Da li i meni treba boca za argon ili mogu i ja koristiti punjenu žicu?Nisam to čudo nikad koristio,a probao bih za tanje materijale ispod 1mm debljine
@mims Imam skalpel takav kao i taj tvoj Uniorov,nije ni za k... dobar dok se ne promeni nož,a kad se promeni,ima lufta na sve strane.To je moje iskustvo

TIG nije isto sto i CO2. za TIG se koristi plin ARGON za zastitu mjesta zavarivanja i elektroda se u var unosi rucno malo po malo. TIG na inverteru nema neku osobito dobru kontrolu luka pa i nije neki komfor za rad. Mada ne znam kome za poljoprivredne poslove treba TIG. Jedino zavarivanje aluminija razumijem ali kolega u nekom od gornjih komentara zeli s CO2 variti aluminij a tek je to posebna zajebancija. Za aluminij je TIG bog bogova i jeftinija je oprema nego za co2...

Drage kolege forumasi da li je neko od vas video ili radio sa necim slicnim? Inace trebao bih da zamenim stari co2 aparat jer je izraubovan inace posedujem inverter EWM180a pa pretpostavljam sta radi ovaj od 300A a mam i potrebu za zavarivanjem aluminijuma pa me i to tera da nabavim nesto ovako. HVALA UNAPRED!
http://www.kupujemprodajem.com/co2-inverter-i-elektro-300-A-KZUBAR-28186363-oglas.htm?filter_id=1094
Ovaj ima 300 ampera samo na nalepnici,dovoljno je kad vidis da je najdeblja zica sa kojom moze da vari precnika 1mm,,a aluminijum neces sa njim da varis nikako,cak ni sa tig postupkom, treba pulsni aparat za aluminijum.

Zaniljivo, koliko znam da za aluminij ide samo izmjenicna struja a pulsiranje je po izboru oces/neces...

Sad sam potrazio po internetu i moze i na istosmjernoj struji ali tu ne pomaze argon nego mora biti helij kao zastitni plin i mnogo je zajebanije ali je moguce.

Alat za vadjenje polomljenih srafova.
2zgcikj.jpg
wqshhd.jpg

- - - - - - - - - -

Samo sam ga posmatrao nisam ga kupio. Cena ovog kompleta je 200e plus PDV 9%

Drage kolege forumasi da li je neko od vas video ili radio sa necim slicnim? Inace trebao bih da zamenim stari co2 aparat jer je izraubovan inace posedujem inverter EWM180a pa pretpostavljam sta radi ovaj od 300A a mam i potrebu za zavarivanjem aluminijuma pa me i to tera da nabavim nesto ovako. HVALA UNAPRED!
http://www.kupujemprodajem.com/co2-inverter-i-elektro-300-A-KZUBAR-28186363-oglas.htm?filter_id=1094

Vec ti je receno ali da ponovim , aparat mig mag od 300A izgleda malo drugacije i ne znam kako misli da izvuce iz monofazne uticnice 300A, vjerojatno telepatski , MIG/MAG koji vrijedi i ima 300A racunaj da ima oko 125kg(min neki polu profi) bez boce i zice , a ovo na ovoj kutiji je kao i ono pise na tarabi.......

vario sam sa raznim aparatima cak i sa mojim EWM180 varim aluminijum naravno odgovarajucom elektrodom koja je 2,5mm x 350mm i kosta oko 3 e ali sam gledao kako sa klasicnim MIG(CO2) aparatom stave AL zicu i argon gas i vare medjurim kazu da ili mora sam aparat da bude inverterski ili rotacioni ili trafo sa nekim famoznim diodama grec mostovima i cudima mudima.
mene zeza sto ma kutiji nemogu da nadjem tablicu sa karakteristikama aparata a malo mi daleko da idem za beograd
probao sm jesenas sa MIG aparatom iskra 210a da varim AL ustvari gledao sam kako krpe camce na ekonomiji IRMOVO pa sam uzeo da probam to je muka jel nema te diode da peglaju luk pa zajebava i lepi

@Bobo
Za TIG ti treba boca Argonska jel ona koristi volfram elektrode i tu co2 ne odgovara. Inace za tig aparat nema punjene zice nego samo za MAG co2 aparat na koturu od 5 ili 15 kg.
Za tig da bi vario aluminijum treba ti AC napajanje. Sa DC-om nema sanse da varis .

Za aluminijumsku žicu treba najmanje 2 vučna valjka a naj bolje je 4, jer je žica mekana i pravi problem ako je jedan vučni valjak.

Nazad
Vrh