Pottinger
Član
Ima li kakav poseban alat za rezanje i busenje pleksiglasa ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
da li ti i oci vrede 3500 din...ova nije nesto skuplja,ali je proverno bolja i nije kineska ,i radi vec trecu godinu kod mene,bez ikikvih problema,uz skoro svakodnevno vucenje po terenima... http://www.proficut.rs/#
Bobo да али јбртка није ни препоручио профи маску,она је по мени мало изнад ове кинеске а квалитетнија је,профи маске су многооо скупље...Човек је само препоручио мало скупље а доста боље за очи и рад...да је мислио на то што ти мислиш препоручио би ону од 500е..
Kladimo se u janjca da ce oci manje patiti s naj jeftinijom automatskom maskom nego s naj jeftinijom obicnom koju einhell i ostali kinezi daju uz aparate. Amateri koji se na sat vremena zavarivanja "zabljesnu" 20 puta nisu isto sto i profesionalci koji mogu nesto zavariti i iza ledja. Automatsku imam i koristim ju smao za REL zavarivanje dok "rucnu" koristim za CO2 i nikad problema nemam s ocima.
Kako je kolega i napisao, nije isto sto ja jednom u mjesec dana upalim aparat i idem zavariti ram na drljaci i profesionalac kao ti koji zivi od aparata za zavarivanje... Jasna stvar da profesionalcu treba full profi oprema jer zdravlje nema cjenu a kako i sam kazes, pogotovo oci...
Za pumpanje guma i farbanje moze ali za pneumatske alate mozda heftalica ili nesto sto ne trazi veliki protok vazduha.Može li ovakav kompresor da posluži za neke sitne radove, farbanje i slično, duvanje guma, da otpuše prašinu, eventualno da pokreće mali ručni bijaks? Pravi švabo, nije kinez.
http://www.olx.ba/artikal/19370780/kompresor-25-l-profi/
Otkad je Einhel neka dobra firma, potpisano kinesko smece.
Pa kad je toliko dobra sta ne varis sa njom CO2 kad ih vec preporucujes.
Co2 mnooogo vise zraci ,nego elektroda...Pa i pise da je einhell kinez, citaj malo bolje.
Ne koristim ju s CO2 jer CO2 prska jako pa mi zao da se maska trga. A i za CO2 treba manja zastita nego za elektrodu pa teko i koristim obicnu masku za co2 jer on toliko ni ne zabljeskuje.
Co2 mnooogo vise zraci ,nego elektroda...
Šta mislite o ovom kompresoru, boca je mala ali sam kompresor ima veći protok, 200L/min
http://www.olx.ba/artikal/18125625/kompresor-25l-1-1kw-200l-u-min/
Eventualno bih mogao da dodam još jednu bocu do 100-150L, mogu jako jeftino da se kupe na otpadu.
To je Bobo vec mogao sam da vidi da CO2 sa 0,8mm zicom vise bljesti od 3,25mm REL aparata sa istom maskom i da kad zavaruje sa CO2 ne vidi nista, i da mu treba tamnije staklo. Zato su samozatamnjujuce maske ispod 100E smece za varanje a pogotovo za CO2 jer se ne vidi STA ZAVARUJETE a mozete vremenom da ostanete i bez ociju.
Ako pricamo "bilo koja maska" ja znam vec pokojnog dedu u selu koji je citav zivot zavarivao BEZ MASKE sa REL aparatom , od takvog rada zivio, da budemo jasniji ZMURIO je dok je zavarivao. Vecina koja vari moze to slobodno tako da vari jer ne zna razliku sta je tecni metal a sta sljaka, nek opali vertikalni zavar sa REL pa ce im biti jasno po zavaru da rade na slijepo, pa im i ne treba maska.
Ako zavarujete i to radite da to ne bude kao da je lastavica pravila gnijezdo trebate dobru masku , normalno zastita na radu je prva a tek onda kvalitet rada.
Ako vecina ovih jeftinih moze i da prodje sa REL zavarivanjem sa CO2 bas i ne.
@ Bobo , ako je CO2 dobro namjesten on manje prska od REL a vise bljesti, pretpostavljam da nisi ni pogledao nikad tabele za namjestanje CO2 zavarivanja odnosno MIG/MAG.
- - - - - - - - - -
Pricali smo o tome , slabo mu je hladjenje kompresorske glave, struja zraka prvo mora da predje preko motora da bi stigla do kompresorske glave.
Koju ''Kvalitetnu'' zicu preporucujete?
ELEKTRODA ZAGREB Nisam naišao na kvalitetniju