Alati i radionice

Dva klipa o udarnim odvijacima , prvi klip makita DTW285 teska bez baterije 1,5kg , i kineska sa allexpresa kupljena prije za 30E , gabaritno cak i malo veca od makite.
Prije sam dolje dva vijka otpustio i na snimku jedan i sila potrebna se krece oko 350-360Nm za otpustanje , dolje se vidi i moment kljuc navodno germany , namjesten na 210Nm , elektronika kaze oko 195Nm , s tim da moment kljuc pokazuje manje , testirano vagom.

Prva je makita , nasadni kljuc kvalitetni lagani , placen 8-9E , velicina 27mm , prednji kotac rusa 1221 , jedno 2 godine nije nista dirano.
Baterija original makita od 5Ah , puna , nju mjenjam jednom rukom drzim mobitel, i cuje se dahtanje kao u horor filmu , upozoreni ste.

Kineska nije probana da odvrne kako su stegnuti jer ne moze max joj je odvijanje koliko ova makita moze da stegne a to je oko 280Nm koliko i pise u podatcima proizvodjaca, a za kinesku pise na allexpresu 400Nm pa i 500Nm.
Kineskinja stegne max oko 170Nm sa ovim 27mm nasadnim kljucem, mjereno ovim elektronskim dodatkom.
Ovo pistanje elektronike je na oko 170Nm jer je namjesten na to stezanje, to nije iskljuceno pa da ne buni sto pisti.

U drugom klipu je makita DTW1002 isto 1/2 cola prihvat, lagani nasadni kljuc, nije kinez od 32mm , i baterija od 5Ah. Vijci su sa ostecenim navojem zato ih ne odvijam sasvim , mjereno sa ovim elektronskim pokazuje gresku jer ne moze iznad 420Nm da mjeri mora biti vise od 420Nm stegnuto.
Makita je teska oko 3,6kg bez baterije i udara bocno nenormalno sa jednom rukom. Jedna matica je dobila malo ravnanje jer je 31mm , ruski precizno napravljeno. Zadnji kotac na rusu 1221.

Sto se tice VILLAGER-a i njegove garancije nije uopste "kao neka" vec prava garancija u sta sam se licno uverio. Posto nisu mogli da otklone kvar vratili mi pare, sve u roku i jos oni mene zvali par puta, a ja njih nikad.
Ne drzi me doslovno za rec,izvinjavam se,lose sam se izrazio,uvek sam bio ispostovan u Elmontu u pozarevcu sto se tice viladzera i garancija za trimere,a kod ostalih njihovih distributera bilo je cimanja i u vecini slucajeva se zavrsavalo da sam nosio kod njih i sto ti kazes oni vise mene zivkaju nego ja njih

Ja sam u Wobi hausu kupio onaj model od 120A(pravih), dve godine garancija.
Najmanji i najlakši(svega 2,1kg), vari 3,25 bez problema.
Nisam ga nešto puno koristio, ali rekao bih da je dovoljno dobar.
Cena 9500 din.
b498f7283d89f24c8e031d81069c93d0.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Bas simpa aparatic,u zdravlju da te sluzi!

Ma neću još da kažem odličan, jer ga nisam dovoljno testirao, ali za sada radi kao veliki.
Imam moj stari invertor od 200A, ali on je teži skoro 3 puta. Dobra stvar je što mi njegovi kablovi od 25 kvadrata i 3m dužine pašu na ovaj mali.
Mislim da bih smeo preporučiti kupovinu ovog malca u Wobiju.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Uzimali par ljudi ovde stromo,kraft i ostale,nezadovoljni,od 12 komada sto ja znam da su prijatelji uzeli mozda 3 rade jos uvek,trojica su majstori i kupili kzubr,kazu da se preporodili,za viladzer je pogodnost sto ima servis u pozarevcu i imaju ajde kao neku garanciju mada od viladzera samo sam zadovoljan sa trimerima. Kablove za kzubr sa binsa konektorima(ili kako ih ko vec zove) imas u wobyhausu,uzimao i opravdali cenu,treca godina przenja i teraju ili solucija da kupis debeli polikab i da ti elektricar spoji na konektore masu i drzac elektrode. Neko moje zapazanje mada ne mora da je tako Dodara,odluci sam ili nadji nekog ko ima takav aparatic i vidi uzivo
kolko je taj kzubr? nesto ne mogu bas da ga nadjem u ponudi

kolko je taj kzubr? nesto ne mogu bas da ga nadjem u ponudi
https://m.kupujemprodajem.com/alati...keywords]=Kzubr&dummy=name#mhs0-1645214764042
ja sam moj uzeo u leposavicu ali je i ovaj iz raske ok sa ponudom
Bolje kupi kzubr i ja sam uzeo dobar aparat,gledao jedan majstor sa starijom serijom crveni kac 400 radio sa 3.25 bazicnim elektrodama.
4mm sam radio sa kac 400. Za te pare opravdava cenu,bio 80e

Bazicnu? to je onda odlicno,Ja na ovaj sto uzeo 400N nisam probao,igrao se sa neke stare rutilne 3.25 tera ih kao od sale.Svidja mi se sto ima i arc force da podesavas.

Kaze mi sad na kupujemprodajem ovaj jedan prodavac sto prodaje mini 300A za 85e da su ti KZUBR 400A narandzasti od 65e sto taj iz raske prodaje kopije, samo nalepljeno, a kod njega je ovaj utisnuto. :confused:

Провери код Љубинка из Лепосавића. Ти тамно сиви са наранџастим натписима су новији модели, а црвени старији - https://belko.kpizlog.rs/alati-i-or...grupa/969/854?data[per_page]=48&action=search

Колико сам скапирао, ти модели са ознаком 400, и стари и нови, имају по два потенциометра - осим ампераже, имају и потенциометар за јачину електричног лука (ако тако може да се преведе ark force).

Koliko sam skontao inverteri ne vole kratak luk pa ako tokom zavarivanja je luk previse kratak on poveca snagu, tj on to radi za vreme zavarivanja a funkcija hot start poveca snagu samo dok pokrene elektrodu.

Kaze mi sad na kupujemprodajem ovaj jedan prodavac sto prodaje mini 300A za 85e da su ti KZUBR 400A narandzasti od 65e sto taj iz raske prodaje kopije, samo nalepljeno, a kod njega je ovaj utisnuto. :confused:
ovo je ta neka prva kopija kzubr-a kac 400 ali nista nije lepljeno,ovo je ofarbano tj ova bela slova,aparat je iz 2015.godine a kzubr kac 400 koji je takoreci original je isti kao ovaj samo sam uzeo bez maske ove zastitne,on mi je na poslu nisam imao ni jednu sliku u telwfonu. Unutra su totalno isti,otvarao sam. Ove nove serije kzubr-a su sivo kuciste sa narandzastim slovima i kazu da su izuzetne za te pare

Провери код Љубинка из Лепосавића. Ти тамно сиви са наранџастим натписима су новији модели, а црвени старији - https://belko.kpizlog.rs/alati-i-orudja/alati-za-zavarivanje/grupa/969/854?data[per_page]=48&action=search

Колико сам скапирао, ти модели са ознаком 400, и стари и нови, имају по два потенциометра - осим ампераже, имају и потенциометар за јачину електричног лука (ако тако може да се преведе ark force).
E,kod tog coveka sam i ja uzeo,hvala Zorge.

Sve zavisi koliko se često koristi aparat. Ja imam boxer plaćen 110 €. Dosad samna njim spržio oko 12-15 kg elektroda. 2.5 mm radio sam 20 za redom. Nije se pregrijavao ni na +30.
3.25 rijetko koristim. Njih sam najviše 5 za redom pržio.
Stavio sam mu duže kabolve, jer fabrički su pokratki.
Sad su kliješta za elktrode pred kraj , trebalo bi ih zamjeniti.
Imam i ja Boxer 300 MMA. Potrebe su mi male, za nekoliko godina nisam spalio više od 3 kg elektroda (ukupno 2,5 i 3,2). U zadnje vrijeme više ne pokazaje amperažu kao prije, nego manje. Kao da pokazuje stvarnu, a ne onu kinesku nafrljenu. Prije sam za 2,5 elektrodu trebao podesiti na 105-115 A. Sada kod otprilike istog položaja kotačića za podešavanje pokazuje 70-80 A, ali topi elektrode kao i prije kod 110 A. Nadam se da to nije početak kraja.

Nadam se da to nije početak kraja
Наводно, на позадини дисплеја који исписује то цифре које немају везе са реалним амперима, постоји онај мали потенциометар који се окреће малим одвијачем и цифре на дисплеју се мењају иако се не помера онај потенциометар којима се подешава ампеража . Можда се ту током времена нешто померило, па имаш те симптоме које наводиш.

Možda, iako ne vidim neki razlog zbog kojeg bi se taj mali dodatni potencimetar pomaknuo sam od sebe. Više vjerujem da je otkazao neki elektronski dio, ili možda došla prašina u taj mali potenciometar. Ako je samo to, neka je. Samo neka ne gubi stvarnu amperažu i neka topi bez problema 3,2 elektrode (deblje ne trebam). ;)

Nazad
Vrh