Alati i radionice

Који шублер од 300-500mm, узети? Има их на огласима доста

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока
Ja uzeo MEBA od strugara u selu koji je rasprodavao alat mislim šubler, okretač za urezniznice (vendajz) otvara kocku 20x20mm
Par burgija mk3 jednu mk čauru i nešto još sitno za 50e

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Danas mi pao pod ruke verni pistolj za farbanje:) ,samo da stari nije dirao auspuh bilo bi jos bolje😀

IMG_20220217_131031.jpg

IMG_20220217_153614.jpg

IMG_20220217_130952.jpg

IMG_20220217_153550.jpg

Poslednja izmena:
Volvo boja motora, obozavam je

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kako sredjujem ćoškove radionice tako naletim na neki el motor,a da nisam ni znao da ga imam :D

E sad očistio ga i probao radi,ali je kondenzator odsvirao svoje.Jel ima neka tabela kojeg kapaciteta treba kondenzator za odredjeni snagu i obrtaje,pošto na ovom starom ne piše ništa.

Za putnicke automobile se srafovi na tockovima vecinom stezu 90-100 Nm, a sto ih vulkanizeri nasibaju na mnogo vise to je druga prica.

Mirko, sto se tih sublera tice i ja sam gledao i nisam nesto zapazio da ih ima mnogo i to sto ima uglavnom kinezarija, a ja to ne uzimam. Ako nadjes MITUTOYO Ili KERN, uzimaj, ali to i sam sigurno znas.
Kod mene na zadnjim diskovima oštećena dva navoja, ali ne znam koji manijak je udesio pa nemam krivca. Možda nisu ni sami diskovi vrhunski kvalitet, ali im je zatezanje pneumatskom odvijačem došlo glave.

@SeljakizGrada
Tačno je određeno za pojedine motore koliki kondenzator treba za rad i pokretanje.
Postoje tri varijante primene kondenzatora na monofaznim motorima:
Najčešći su oni koji rade sa kondenzatorom stalno.
Imaš i motore sa centrifugalnim prekidačem koji isključuju kondenzator za pokretanje kada dostigne obrtaje a dalje nastavlja da radi sa manjim koji popravlja faktor snage(koji je inače loš kod monofaznih motora). Ovo su uglavnom jači motori preko 1 kW.
Na pločici motora ti piše koji kondenzator je predviđen za dati motor..

[/URL]
Ima li neko ovakav aparat? Valja li za sitne popravke i radove, kad svinji razjebu ogradu da ne moram vuci 30 kila u svinjac?
aeMXrcz.png
Zetov komsija ima takav neki ( ili je royal kraft ili boxer), i stalno se pregrijava i moras cekati da se hladi.
Stromo sam i ja gledao i stvarno ok aparat od tih kineza.
Kzubr ima par forumasa i zadovoljni su.
Villager takodje, cak je i villager u prednosti sto ima 3 god garancije.

Hvala mnogo na povratnim informacijama, izgleda da cu uzeti stromo onda, za 65€ je jos i povoljniji.

Uzimali par ljudi ovde stromo,kraft i ostale,nezadovoljni,od 12 komada sto ja znam da su prijatelji uzeli mozda 3 rade jos uvek,trojica su majstori i kupili kzubr,kazu da se preporodili,za viladzer je pogodnost sto ima servis u pozarevcu i imaju ajde kao neku garanciju mada od viladzera samo sam zadovoljan sa trimerima. Kablove za kzubr sa binsa konektorima(ili kako ih ko vec zove) imas u wobyhausu,uzimao i opravdali cenu,treca godina przenja i teraju ili solucija da kupis debeli polikab i da ti elektricar spoji na konektore masu i drzac elektrode. Neko moje zapazanje mada ne mora da je tako Dodara,odluci sam ili nadji nekog ko ima takav aparatic i vidi uzivo

Sve zavisi koliko se često koristi aparat. Ja imam boxer plaćen 110 €. Dosad samna njim spržio oko 12-15 kg elektroda. 2.5 mm radio sam 20 za redom. Nije se pregrijavao ni na +30.
3.25 rijetko koristim. Njih sam najviše 5 za redom pržio.
Stavio sam mu duže kabolve, jer fabrički su pokratki.
Sad su kliješta za elktrode pred kraj , trebalo bi ih zamjeniti.

Sto se tice VILLAGER-a i njegove garancije nije uopste "kao neka" vec prava garancija u sta sam se licno uverio. Posto nisu mogli da otklone kvar vratili mi pare, sve u roku i jos oni mene zvali par puta, a ja njih nikad.

Ja sam u Wobi hausu kupio onaj model od 120A(pravih), dve godine garancija.
Najmanji i najlakši(svega 2,1kg), vari 3,25 bez problema.
Nisam ga nešto puno koristio, ali rekao bih da je dovoljno dobar.
Cena 9500 din.
b498f7283d89f24c8e031d81069c93d0.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ovo da su im fabricki kablovi kratki je tacno,da varis nesto na manjim merdevinama treba ti produzni kabl i neko od 2m koji je raspolozen kad ne igra kosarku da ti asistira.

Nazad
Vrh