Alati i radionice

Izgleda super,ovo deluje taman.Ako se dobro secam video pre dosta vremena kod jednog prijatelja pneumatski Cp ali je bas glomazno-muka sa zemlje da podignes, a ima i manji isto cp-ov.

Na kp ga prodaju za 25 000 xd verovatno stariji tip,a ima jedan za 600 eura,tako nesto, ja nzm jel to bas ta cena ili bezveze stavljena ....da ne poveruje covek,preprodavci jbt....

Ja koristim kljuc i neku sipku ne znam od cega je, iskrivi se malo ali uvek se vrati u prvobitno stanje,kad vidim da krece ona da se krivi a brezon ne mrda vise sidjem dole sa nje i precizno je dotegnut tocak:)

Da ne bude ono `Vidi nekom pobegao tocak,cekaj...nesto mi je poznat taj tocak`:unsure: kad te obidje tvoja guma posle pritezes i tudje iz bojaznosti...:rolleyes:;)

Ako je na pola cola,sve te cifre oko sile stezanja i otpuštanja padaju u vodu .Imam samo jedan moment ključ sa prihvatom 3/4 cola koji može da stegne na 1000 Nm.Na 1/2 maksimalno do 350 .Imam bošov udarni na struju i prihvat od 3/4 cola koji je deklarisan na 1000 Nm.Sin ima metabov od 1/2 ,18 v i silu oko 450 Nm Ovaj što si kupio ,realno ne bi trebao da prelazi tih 450 Nm .
Ne kudim alatku koju si kupio ali se frljaju sa brojkama .
Još nešto ,probao sam sa moment ključem da stežem neki šraf na 1000 Nm.Nisam imao snage da ga nateram da "klikne"Da li je neko nekada probao da steže na 100 kg ili 1000 Nm ?

Meni te njihove cifre nisu mnogo bile bitne i nisam ih uzimao za ozbiljno, probao sam ga odmah na nekim srafovima za koje znam da se uvek pritezu i otpustaju sa cevkom, uspeo je da odvije. Imam taj njihov zeleni i odlicno me sluzi i onda sam se vodio samo tome da ako je malo jaci od njega bice mi odlican. Na YT klipovima kad sam gledao kad pritezu na 800-1000Nm krivi se drska moment kljuca. Ja licno imam moment samo od 210Nm.

Jbg cevka je čudo. Ja dodam deo od gedore u rupu cevastog ključa, sve ostalo se krivi pod cevkom. Ali rado ću posedovati udarni odvijač, makar i parside.

Ja sam pisao da taj parkside crni sa 1000+nm ,realno ima oko 450-500nm snage ,bar tako je bilo sa jednog u tuba klipa gde je covek precizno merio nekim alatom.Svejedno sa pravih 450nm je opet daleko najjeftiniji na baterije udarni odvijac,plus i ja imam vec njixovih baterija 4 kom,pa ne bih da menjam brend.Cekamo do daljneg da se pojavi u lidl .....

Tako je, i da bude 100% puna da imao maksimalnu snagu. Vidim na YT ima tih Parkside i od 8Ah, alat ima malo vise snage sa tom nego od 4Ah a sa 2Ah jos manje

Jednom sam stezao neku remenicu na skoro 40kg. Moment ključ je bio dugačak preko 1,2m, skala na njemu je bila ako se dobro sećam do 50kg i nije imao krckalicu već skalu sa strelicom koja je pokazivala do koliko kg je stegnuto. Ne mogu ni zamisliti ključ i ručno stezanje na 100kg. Inače i ja stežem sa 100+ kg mase

Ako je na pola cola,sve te cifre oko sile stezanja i otpuštanja padaju u vodu .Imam samo jedan moment ključ sa prihvatom 3/4 cola koji može da stegne na 1000 Nm.Na 1/2 maksimalno do 350 .Imam bošov udarni na struju i prihvat od 3/4 cola koji je deklarisan na 1000 Nm.Sin ima metabov od 1/2 ,18 v i silu oko 450 Nm Ovaj što si kupio ,realno ne bi trebao da prelazi tih 450 Nm .
Ne kudim alatku koju si kupio ali se frljaju sa brojkama .
Još nešto ,probao sam sa moment ključem da stežem neki šraf na 1000 Nm.Nisam imao snage da ga nateram da "klikne"Da li je neko nekada probao da steže na 100 kg ili 1000 Nm ?
I nije i jeste , sve zavisi i od proizvodjaca baterijskog alata , makitin DTW1002Z na baterije od 18V i prihvata od 1/2 cola otpusta 1600Nm i steze 1000Nm po makiti. Imam takav i stegnem na zadnjim gumama rusa 1221 vijke sa kljucem(gedora) od 3/4 prihvata i cijevi od kardana za pogon welger prese(mora biti min 1m) imam preko 110kg i cak ostetim i navoj , i ovaj udarni to otpusta za manje od 5 sekundi, matica je vrela ne moze se drzati u ruci.

To nema veze sa onim starim bosovim elektricnim udarnim koji su slabiji, stara tehnologija obicni motori , na ovim su BLDC(motori bez cetkica) motori upravljani elektronikom , koji sa istim gabaritom puno jaci od obicnih 220V kolektorskih motora i otuda razlika.

Jedino mora biti pravi kljuc namjenjen za udarni alat jer ove obicne gedore polomi. Cak i ove skuplje kovane brzo prosiri mjesto prihvata na udarni odvijac.

Postoji sada i makitina verzija sa 40V baterijom Makita XGT , jako jako skupio, unutra su drugacije celije sa jos vecom strujom , motor je jos jaci , prihvat alata 3/4 cola i po makiti 2040Nm odvijanje i 1800Nm zavijanje , postoje takve baterije i sa starim 18650 celijama jeftinije ali tek sa 21700 celijama je prava stvar.

Inace imao prilike da vidim vijke na onoj sjeckalici za trupce, stezu nozeve i tegove na rotoru , stezu vijke do deformacije 2500Nm. Nije u pitanju udarni alat.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh