Alati i radionice

Ima li neko od vas da radi sa plazmom? Zanima me nece da radi dok ne dirnem diznom od metal, a kad dirne odma izgori dizna i onda sece ovako siroko?
74c2d99a94aea6ce7aa8830f4a7e135d.jpg

Si probao da ocistis metal brusilicom da se sija ,jel sece bolje onda ?.Ja nemam mnogo iskustva sa plazmom,ali znam da ove kontaktnog tipa traze dosta cist metal da seku kako treba,sto je metal prljaviji,rdja,farba ,ili ne sece,i ako sece,jako brzo strada dizna.Ni autogeno nije puno bolje,ne ako hoces lepo i precizno da sece.Po otpadima koriste autogeno u svim uslovima,mast,rdja,ali bas njih briga koliko gasa potrose i kakav je rez gde presece,bitno da sece....
Jel tvoja plazma bezkontaktna ?.

Ja imam jasic ovu cut 100 plazmu, na njoj imam elektrodu, difuzor, diznu pa sobu, diznu odmaknem 2,3 mm od materijala.
Meni na slici deluje da ti imas samo elektrodu
Kada stizes prekidac da li izbacuje varnicu?

@Rasheed91 Kakva je razlika izmedju gasova za mig mag zavarivanje?
Za mig (inertni gasovi) se koristi helijum,argon i drugi slicni a za mag(aktivni gasovi) se koristi mesavina argona i co2, ili cist co2,ide i argon i o2 recimo. Aparat za varenje je isti samo se menja gas i to je manje-vise jedina razlika. Najzastupljenije u radu sa celikom kod nas danas je rad bar sto sam ja video co2+ar dok se pre radilo u cistom co2. Ar+co2 daje cistiji i vizuelno lepsi var a stariji majtori su mi pricali da su radili u iraku 80tih na mostovima,na zgradama za konstrukciju,na halama i takozvanim odgovornim konstrukcijamasa cistim co2.

Mi radimo sa čistim co2, takve boce imam.Drugo nism još ni probao. Za točenje mešavine co2+argon mi traze bocu sa drugacijim sigurnosnim ventilom i još nešto(ne sećam se ni šta).

Nazad
Vrh