Alati i radionice

Dolazimo do zaključka da se tip bavi više marketingom i reklamom nego zavarivanjem!!!
Svaka njemu čast taj posao dobro radi!!
Ali sve je to daleko od realnog posla!!!!
Te priče zavarivač čeka pripremu, to me podseća na na onaj vic kad Mujo kopa kanal a Haso zatrpava a to što nije došao Hatif da postavi kabl nije njihov problem!!!
Dosta se bavim zavarivanjem i naravno sve sam sebi pripremim, kao i firmi dok sam radio!!
I u ovom našem poslu se naj više rade REPARATURNA zavarivanja nepoznatih materijala!
Treba izabrati odgovarajuću elektrodu i biti smiren, te priče 300_500A pa kad ga spržim to ne pije vodu!!
Ko je ikad zavarivao blok motora dobro zna o čemu pričam!!
Jednom sam gledao Krigera o navarivanju pluga i nije se proslavio
Isto tako strani klipovi pokazuju realno stanje na terenu
A o gasnom zavarivanju neću ni da pišem, ni jedan klip nije bio o varenju gusa mesingom, hatlertovanju cevi hidraulike isl
Kao ni o zavarivanju sudova pod pritiskom

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Koliko sam video na Krigerovom instagram profilu,radi i on na terenu obicno izbacuje zavarivanje cevovoda...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Da li možete da mi date ocenu aparata za varenje KZUBR TIG/MIG/MMA 700 (2T-4T)? Kažu moše da se koristi i punjena žica, ne mora boca sa gasom. Treba mi nešto za po kući sitno. Otac vari sa običnim elektrodama ali je već u godina pa mu igra ruka. A ja bih hteo da probam sa ovakvim jer mi nekako izgleda jednostavnije nego sa elektrodom. Probao ali mi ne ide. Znam da treba dosta da se vežba ali...
Ne znam nista o tom aparatu tako da cu taj deo da preskocim.
Ako ti elektroda tesko ide onda zaobilji i punjenu zicu i uzmi punu zicu i gas. To ti je po meni najjednostavnije.

Prvi put cujem za tu marku ali vidim da je dosta kvalitetno a i novo je nije koristeno.

Није толико заступљена јер праве претежно електро и прецизни алат,али су веома квалитетни,https://www.proxxon.com/de/
Члан Мирости је сигурно чуо за њих.

Srećom, Cigani na Vašaru u Rumi još uvek nisu tako dobro obavešteni.... 🤣
Misle da je to Kinezarija....😂
Imam dosta gedora i ključeva nabavljenih na Vašaru iz ciganskih kutija, za male pare, naravno, odkude DE i AUT....

Veruj da jesu
Francuski alati SAM_ VANASAM I TECOMASTER su se spojili u PROXON
Jako retko može da se nadje kasnije samo SAM
Imam dosta alata SAM _VANASAM TECOMASTER kupljenih polovnih 1980 u francuskoj još uvek bez lomova i deformacije!!!
Kvalitet im je bio iznad unior

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Kupio danas za 2500din,isto od onog komšije što sam neki dan kupio facomove kljičeve...
6e7f94fa92a254ad6970a506f48956a4.jpg
65c01a58af127a690a431fabd69e54ff.jpg

Dobro si prosao:https://www.masineialati.ba/shop/ru...-dijelni-set-nasadnih-imbus-kljuceva-px23100/

Najbolje da pozoveš nekog distributera ulja, da ti preporuči ulje sa traženim viskozitetom.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Sad sam našao neku tabelu na nekom forumu gdje piše 4.5 degrees Engler is equivalent to 32.1 Centistokes, so ISO 32 is the correct viscosity pa bi bilo

ISO-VG Grade/SAE Crankcase Oil Grades
22/5W
32/10W
46/15W
68/20W
100/30W
150/40W
220/50W
320/60W

Znači trebalo bi mi hidrol 32 , a uglavnom je u ponudi 46 i 68 ?

Sad sam našao neku tabelu na nekom forumu gdje piše 4.5 degrees Engler is equivalent to 32.1 Centistokes, so ISO 32 is the correct viscosity pa bi bilo

22/5W
32/10W
46/15W
68/20W
100/30W
150/40W
220/50W
320/60W

Ima ga ali slabije je u upotrebi. Koristi se za sklopove pogona liftova, neke vijcane kompresore, jednosmerne lezajevi... Generalno, za uredjaje gde se zahteva stabilan rad i u zimskim periodu.
Po ovoj tabeli, mozes i 46 ako nije jako hladno
http://www.nadi.it/english/viscosita.htm

22/5W
32/10W
46/15W
68/20W
100/30W
150/40W
220/50W
320/60W

Uzmi 46, pa dodaj maalo nafte :haha: , sala naravno...

Nazad
Vrh