Alati i radionice

Miltone nek je srecna masina.
Kazi mi jel si radio ili barem gledao u radu HUGONG EXTREMIG 200 LCD ili PMIG 200?

Fala Aco, nisam sa njima radio ali sam skoro kupio huga mig stick 251 i ono je ubica sa 1.2 zicom. Juce je neko okacio na kp da prodaje bas taj extremig 200 lcd ali puno ga ceni 70 000 a novi kosta 78.

Bas danas sam video tog na KP, ali sto kazes mnogo je za polovan. Ja vec neko vreme razmisljam da kupim neki od ova dva, ali niti imam gde da probam niti da pogledam. Jel ima taj tvoj hugo puls?

Nema puls, ima samo 2t, 4t, i tackasto.

Послато са SM-A315G помоћу Тапатока
e6589477da3288494276c8e8b748d63b.jpg

Fala Aco, nisam sa njima radio ali sam skoro kupio huga mig stick 251 i ono je ubica sa 1.2 zicom. Juce je neko okacio na kp da prodaje bas taj extremig 200 lcd ali puno ga ceni 70 000 a novi kosta 78.
250A tera 1,2?
Mi nestavljamo žicu 1,2 na aparat bez 350A. Može i 300 terati ali nije mu baš slatko.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Milton jel ovo aparat za zavarivanje samo žicom? Mas jel ne može i elektrolučno? Jel treba boca za gas ili može da koristi žicu s gasom?

Ima i mma opciju, probao i radi lepo obicne i bazicne ali ne koristim posto ocu da se skidam sa elektroda. A moze i da radi sa punjenom zicom posto ima mogucnost promjene polova, samo ne koristim to jer ima sljaka na varu a i dosta su otrovna isparenja od nje. Uglavnom koristim feromix ili obican co2.

I jedno i drugo ima svoje prednosti i mane,mislim da je najveci problem kod zice sto trazi cistiju povrsinu za varenje,dok elektroda je druga prica.Takodje mnogo puta sam vario nesto nepristupacno,i tu samo elektroda dosegne gde treba i to potrosim do pola i menjam za novu ,jer nema pristupa,pistolj od co2 ne bi mogao u takvim situacijama uraditi nista.Takodje elektroda ima za sve i svasta,raznih namena,za razne materijale itd itd ,ne verujem da su zice toliko raznovrsne.Ali eto koliko puta sam nesto vario elektrodom pa sam pozeleo imati zicu da ne stavljam svaki cas novu elektrodu u kljesta,dosadi...i jos sljaka obijanje.Najbolje je imati i jedno i drugo i da si osiguran za sve situacije zavarivanja.Sto mnogi i imaju sad,jer u jednom aparatu ima 3 ,i co2,rel i tig.....

Jel ima neko iskustva sa ovim punjacem
Директна искуства немам, али сам јесенас тражио неке информације о пуњачима њихове тестове, па и о том 5-амперском из "Лидла". Најсажетије: ради пос'о како треба, оправдава цену.

I jedno i drugo ima svoje prednosti i mane,mislim da je najveci problem kod zice sto trazi cistiju povrsinu za varenje,dok elektroda je druga prica.Takodje mnogo puta sam vario nesto nepristupacno,i tu samo elektroda dosegne gde treba i to potrosim do pola i menjam za novu ,jer nema pristupa,pistolj od co2 ne bi mogao u takvim situacijama uraditi nista.Takodje elektroda ima za sve i svasta,raznih namena,za razne materijale itd itd ,ne verujem da su zice toliko raznovrsne.Ali eto koliko puta sam nesto vario elektrodom pa sam pozeleo imati zicu da ne stavljam svaki cas novu elektrodu u kljesta,dosadi...i jos sljaka obijanje.Najbolje je imati i jedno i drugo i da si osiguran za sve situacije zavarivanja.Sto mnogi i imaju sad,jer u jednom aparatu ima 3 ,i co2,rel i tig.....
Bravo sefe, sve sto rece ziva istina.

Evo posle 5 godina efektivnog krljanja walter atom 200 cel, krenuo da zeza potenciometar za jacinu struje.
Isterao sigurno tonu elektroda, ja sam prezadovoljan, ostavljam ga sutra na servis pa cu najverovatnije uzeti jos jedan
Moja preporuka za waltera

Hvala kolega,
Pošto Parkside-u ne verujem ništa, ja sam moju neko veče rasklopio do zadnjeg šrafa. Kao što sam pretpostavio ništa nije podmazano, i bilo je sitnih dorada.
Prednji disk, je na kliznoj čauri koja uopšte nije bila podmazana-potpuno suva. Mehanizam za zatezanje diska, takođe, je kačio za neko rebro, pa sam i to sredio.
Pošto se čula neverovatna buka iz prenosnika, onda sam otvorio i njega da vidim šta se tu dešava. Našao sam potpuno suvu stvrdnutu mast. Prenosni zupčanici su kvalitetno urađeni, i sve je dovoljno jako. Ubacio sam kvalitetnu tečnu mast, podesio malo zazor na konusnom spiralnom paru, i sada je to sasvim druga mašina.
Imaću još onu doradu pomeranja stege da može rezati profile do 45 stepeni, a posle toga da se može postaviti u vertikalan položaj, kako bih mogao rezati po konturi.
Bilo kako bilo, mislim da sada opravdava novce koje sam dao za nju..

To i mene čeka Neka je sa srećom kupovina. Ja sam nakon par dana zamenio za novu više iz radoznalosti da vidim da li će mi i na drugoj podvlačiti rez kao na onoj koju sam snimao u videu. Situacija je daleko bolja, odstupanje je u nekih 0.3 stepena što je prihvatljivo. Takođe testera hoće da stoji u uspravnom položaju što nije bio slučaj ali cu napraviti zarez svakako da se osiguram od padanja testere. Sledi rasklapanje jer mi je prva imala ok zvuk a ova zvuči suvo u prenosu a vidim da je i kod tebe to bio slučaj. Kad uhvatim vremena ide stalak za uspravni položaj svakako. Zvao sam Milwaukee i imaju testere za nju u pakovanju od 3 komada. Cena oko 30e plus pdv, a ima i firmi koje prave po meri tako da nije problem nabaviti rezervne.

@Gagy
Firma ti je Jobix u St.Pazovi. Imaš razne krupnoće zuba, i po mene je za metal efikasnija testera sa sitnijim zubima od ovih koji su sada.
Čini mi se da postoji Milvoki set sa tri rasporeda zuba.

Kamionske osovine od starog brodskog sidrenog lanca. Lanci moraju imati određeni kvalitet čelika ali za osovine nije dobar a pogotovo ne ovaj koji je bio 30 ili više god po morima stalno u slanom okruženju. Ali tamo u Indiji, Pakistanu i Bangladešu su najveća rezališta na svijetu, sve se koristi, ono što baš ne mora ne ide u topionicu.

Nazad
Vrh