Alati i radionice

Има ли неки осигурач у себи?
Шта су ми урадили миши. Могли су пожар да изазову.
7318249b1e2493dd516db5e1bbfb86be.jpg

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока
Tako su meni ušli miševi u varstroj 160 i isto izgrizli. Srećom sam ga otvorio prije rada.

Poslato sa MRD-LX1 pomoću Tapatoka

Има у Новом Саду уза Воби хауса неки сервис раде репарацију батерија и акумулатора за аку уређаје. Кажу да су добри да квалитетно раде али немам никакав контакт.

Potroših i ja nešto novaca da sebi nešto poklonim za NG..
Tračnu testeru odavno jurim, ali nikako da izleti nešto po mom ukusu, pa ajd' da uzmem omraženi parkside. 14000 din kolega ZonaAlata napravio recenziju, za te pare nema bolje. Uglavnom ne radim kutije preko 40x40, uz malo moje modifikacije mislim da će zadovoljiti potrebe i uglove do 45 stepeni..

f546422a417164c74a979fb85295dac9.jpg

Čestitam kolega, i ja sam je sinoć kupio.
Za 14 crvene je odlična imam 40 komada 20x20mm 2m cevke da sečem i da pravim stalaze u podrum i podkrovlje

Hvala kolega,
Pošto Parkside-u ne verujem ništa, ja sam moju neko veče rasklopio do zadnjeg šrafa. Kao što sam pretpostavio ništa nije podmazano, i bilo je sitnih dorada.
Prednji disk, je na kliznoj čauri koja uopšte nije bila podmazana-potpuno suva. Mehanizam za zatezanje diska, takođe, je kačio za neko rebro, pa sam i to sredio.
Pošto se čula neverovatna buka iz prenosnika, onda sam otvorio i njega da vidim šta se tu dešava. Našao sam potpuno suvu stvrdnutu mast. Prenosni zupčanici su kvalitetno urađeni, i sve je dovoljno jako. Ubacio sam kvalitetnu tečnu mast, podesio malo zazor na konusnom spiralnom paru, i sada je to sasvim druga mašina.
Imaću još onu doradu pomeranja stege da može rezati profile do 45 stepeni, a posle toga da se može postaviti u vertikalan položaj, kako bih mogao rezati po konturi.
Bilo kako bilo, mislim da sada opravdava novce koje sam dao za nju..

A dali bi moglo kuda da se pridje , za tu testeru , sa masti u spreju sa slamcicom npr , da se podmaze bez rasklapanja i dali bi ta mast mogla posluziti .
Koristio sam npr ABRO mast u spreju

Bojim se da nemože.
Ima gornji prenosnik sa motora i donji na pogonski točak odvojeni u dva kućišta.
Nije neki posao otvoriti..
Uzgred, isprao sam i neke opiljke koji su upali u međuzublje tanjirastog zupčanika, a koji su i pravili najveću buku.
Po meni, ko želi da ovu mašinu zadrži, obavezno da podmaže prenos.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Meni ovo deluje kinesko i slabo.Ako hoces jeftinije da prodjes a dobar kvalitet uzmi cesku festu.
Baš tako, ili Poljski YATO. Recimo ovako nešo, a i cena ti odgovara
https://www.kupujemprodajem.com/ala...oglas/110726432?filter_id=1591744217#photoBig

Ja imam već 5 godina ovakav set
https://www.amazon.ae/Yato-38pcs-Silver-Socket-Yt-3876/dp/B07M828Y8F
Kupio u Win Win-u, extra se pokazao.

Imaju ga i kod nas u firmi sa onim metalnim kolicima, drndaju ga "ko tuđeg", i ne žale se na njega

https://ibb.co/BTfwG6b

https://ibb.co/Tbq60dq

Ima li neko od kolega da je uzimao ovo?
Treba cisto za kucnu varijantu, nista profesionalno bavljenje.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
Par clanova porodice ima takve slicne kineske setova gedora, i zadovoljni su.
Rodjak popravlja od motora do motorki i takav set koristi 5-10god i ne zali se.
Ujak popravlja kamione i takav set koristi 5-10god i Ok su mu.
Rodjak koristi tako malo oko kuce i njemu traje isto 5-10god (mislim da su svi zajedno uzeli preko fejsa..).
Ako ces cesce koristiti uzmi koju bolju marku, ali ako ces koristiti samo par puta godisnje mislim da je i ovo ok. Samo ako si u mogucnosti idi u pogledaj alat, da li nasadni kljucevi spadaju sa racne, da li nasadni kljucevi imaju puno lufta itd..

Hvala svima na odgovorima
Nemam neku veliku potrebu, da usluzno popravljam nekome nesto, vec tako oko traktora, masina kada nesto zatreba sitno, tako bi verovatno to radilo posao.

Bosch pks 65 1000w ručni cirkular, izbacuje mi osigurač kad ga uključim na prekidač. Jeste da ga nisam dugo koristio, ali ostavio sam ga ispravnog. Gledao sam četkice su ispravne, napojni kabal nema nigde da pritisnut. Motor nije zapekao.

Poslato sa MRD-LX1 pomoću Tapatoka

Hvala svima na odgovorima
Nemam neku veliku potrebu, da usluzno popravljam nekome nesto, vec tako oko traktora, masina kada nesto zatreba sitno, tako bi verovatno to radilo posao.

Velika je verovatnica da bas kad ti zatreba da odradis sto kazes nesto sitno oko traktora ili neke druge masine naidjes na neki zapekli sraf i da te zezne. Ti jeftini alati slabog kvaliteta nisu za odrzavanje poljoprivrednih i slicnih masina. Imam neki jeftini set sa doduse manje delova i godinama ga koristim, ali krckalica preskace, bitovi se okrnjili, T racna izuvijala ko spageta itd. Bolje dodaj jos nesto para i kupi neki manji set, ali krsten da bude.

Nazad
Vrh