Alati i radionice

Taj Stromo je stvarno čudo. Zavarivao sam na istom produžnom kablu zajedno sa jednim variocem konstrukciju za čardak. Ja sa Walter-om Atom 180 (Made in Serbia) a čovek pored mene sa pomenutim Stromom. Ubio je mog Walter-a i mene u pojam. Pali elektrodu tako lako da je za ne poverovati. Kad on zavaruje ja nikako nisam mogao da započnem var.

Vario sam na trafo rel aparat od maltene kad sam krenuo u srednju skolu,tako po kuci za svoje potrebe.E sad verovatno je i do aparata posto je star,ali kako sam presao na ovaj Jasic inverter,ja sam profi varioc xd,ovo sra... ima sve te pomoci tipa hot arc ,anti stick,synergy itd,i to pomaze dosta.Plus ono najbitnije zbog cega sam i uzeo inverter,mogu sad variti sa skoro svakom elektrodom koja postoji,dok sa starim trafo sranjem sam bio jako ogranicen zbog ac struje,nemogucnosti promene polova,kao i zbog njegove niske struje praznog hoda.

Ali opet za debele ploče, moj stari dobri dvofazni trafo od 350A daje var kome mnogo više verujem.
Elektroda 3,25 naravno..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Uspesno sam zavarivao do debljine 20-25mm sa mojim inverterom 180 A. Elektroda 3,25 ili 4, kako kad. Debljine od 10-12 mm su kao dobar dan. Tako da sto se zavarivanja tice bukvalno ne vidim prednost trafo aparata. Evo 6 godina grljamo pa na dalje kako oce. Prekjuce sam radio sa njim, juce takodje, danas preskocio i sutra ako da Bog on je ponovo otplacen po ko zna koji put.

Uspesno sam zavarivao do debljine 20-25mm sa mojim inverterom 180 A. Elektroda 3,25 ili 4, kako kad. Debljine od 10-12 mm su kao dobar dan. Tako da sto se zavarivanja tice bukvalno ne vidim prednost trafo aparata. Evo 6 godina grljamo pa na dalje kako oce. Prekjuce sam radio sa njim, juce takodje, danas preskocio i sutra ako da Bog on je ponovo otplacen po ko zna koji put.
Izgleda da su dobri ovi walmeri
Fotografija0293.jpg

Tako je Miltone. Zahvaljujuci tvom iskustvu sa ta dva sam i resio da kupim mog. Doduse i meni prosle godine otkazao prekidac za paljenje/gasenje, ali nista strasno.

Evo nešto interesantno što se tiče snnage za majsto rNešu i ostale terence. :ppozdrav:
Ova masina deluje zanimljivo I cena je primamljiva al opet dal ima srece sa njim kad se pokvari ta prokleta elektronika ili je isti djavo kao i sa milvokijem,boga pitaj.

Nazad
Vrh