Alati i radionice

Pomislim tako nekad kakav trebaš imati mentalni sklop da te iznervira neko tipa na forumu ili nekoj društvenoj mreži
Pa bato mene ne možeš iznerrvirati da si preda mnom a ne virtuelno
A u poslednje vreme nemam baš komentara tačno mi fali malo reči da bih mogao prokomentarisati ono što ovde pročitam
I u takvim prilikama uvek se setim mog komšije (SUPERIORNOG MUDONJE)koji ima sve NAJ BOLJE
Nego na sledeće druzenje da dodje sva old school ekipa

Sent from my moto e5 using Tapatalk
Jbg ovde se vecinom uvazava misljenje samo par ljudi,naravno i njihove masine su uglavnom najbolje...

Аркадије, акумулаторски ударни одвијач су износили почетком априла.

Бранковићу, чеону брусилицу су износили у другој половини децембра.

Kako to radis?
Nemam sifru i artikal koji je meni potreban nije vec dugo u ponudi, a bio je samo jednom. Kofer za alat, skida se gornja strana pa donji deo moze sluziti kao kofa. Omlatio sam ga slucajno, a bas je dobra stvar...

Аркадије, акумулаторски ударни одвијач су износили почетком априла.

Бранковићу, чеону брусилицу су износили у другој половини децембра.
Ja pratim preko njixovog sajta ono za nedelju unapred sta imaju ,i nikad nisam video taj udarni odvijac,tj nisam video koliko se secam ni jedan aku alat bez cetkica,odnosno ti kao ''profi''.Budu u prodaji ovi obicni sa cetkicama ,ti su slabiji ,imam takav i koristim ga skoro svaki dan,i to onaj mali sto je vise za uvrtanje srafova u drvo,ali imam nastavak za nasadne kljuceve,prezadovoljan sam sa njim.Inace baterije od 4ah su takodje jako retko u prodaji,bilo pre nekih mesec dana mislim,a pre toga dugoo ih nije bilo,samo ove male od 2ah imaju skoro stalno.

Имаш оне њихову црну, тзв. "Перформанс" серију алата, са моторима без четкица и литијумском батеријом од 20 волти, али што кажеш, ударни одвијач из те серије чини ми се да није био код нас, само стандардни зелени. Али такав "перформантни" заиста постоји. Пошто ту серију избацују у децембру, можда се тада појави и ударни одвијач.

Ал' да разјасним откуд знам када који алат износе на рафове: требао ми је ручни циркулар, па сам зимус лопатао по Нету старе недељне каталоге и тражио кад шта, кад и пошто износе и онако беспослен, све то записивао. Сад има списак електричног алата, осим за ову годину до данас, има и за пола '19. и читаву '20. годину. Није ми се чекало на њихов циркулар до јесени, па сам купио неки други, али ево чекам крај септембра, да изнесу на рафове трачну брусилицу/шлајферицу...

Misliš da prodaju jednom godišnje? I ja čekam taj udarni odvijač, prošli put morao na teren, i setim se na pola puta. Popodne ga nije bilo.
A crna bušilica se vukla u Lidlu u Pančevu više od mesec dana, pakovanje bez baterije. Skoro da sam popizdeo i hteo da kupim a imam zelenu, koja dobro radi. Al odvijača jok.

Колико сам могао са схватим, већина електричног алата излази тако - једном у годину дана. Додуше, приметио сам једну њихову праксу - када попуне рафове робом која је најављена за ту недељу, остатак попуне ониме шта имају на лагеру, не мора да значи ониме шта се договори у некој дирекцији, већ ониме шта има у конкретној продавници. Или друга варијанта - оставе на рафовима оно што нису продали те недеље за коју су најавили. Због тога имаш случај да се неки алат вуче и пар недеља касније. Што је ситнија ствар у питању, то је већа шанса да се то догоди. Због тога сам ја пазарио пар недеља после најаве у каталогу некакав класер, сет Форстнерових сврдла, сет ручних тестера за дрво, клизни угаоник... Јеб' га - греота да напуним колица, а не убацим барем неко "гвозје".

И ако долазиш у панчевачке "Лидлове", узми у обзир да је у оном на Котежу увек мања гужва.

Колико сам могао са схватим, већина електричног алата излази тако - једном у годину дана. Додуше, приметио сам једну њихову праксу - када попуне рафове робом која је најављена за ту недељу, остатак попуне ониме шта имају на лагеру, не мора да значи ониме шта се договори у некој дирекцији, већ ониме шта има у конкретној продавници. Или друга варијанта - оставе на рафовима оно што нису продали те недеље за коју су најавили. Због тога имаш случај да се неки алат вуче и пар недеља касније. Што је ситнија ствар у питању, то је већа шанса да се то догоди. Због тога сам ја пазарио пар недеља после најаве у каталогу некакав класер, сет Форстнерових сврдла, сет ручних тестера за дрво, клизни угаоник... Јеб' га - греота да напуним колица, а не убацим барем неко "гвозје".

И ако долазиш у панчевачке "Лидлове", узми у обзир да је у оном на Котежу увек мања гужва.
Taj mi je ,,pod nos".

Lidlovci gde uzimate dizne i šobe za plazma sečenje za tu lidl plazmu?
Uzeo sam dva pakovanja kad sam nju kupio pre 20 meseci i pri kraju mi je zaliha
Kako se zove taj gorionik? Koja mu je oznaka?

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Uzeo sam klip, krecem polako cepac za drva da uradim, klipnjaca 65, telo 130, isce na spoljnu hidrauliku sa traktora, pumpa je 19cc, nece biti prebrzo ali za moje potrebe taman - ulozeno dobijeno, ostaje samo kostur da se odradi i par creva...

Klip 100?
To onda pri 160 bara daje 12t, a pri 200bara oko 15 tona sile.
Nije li to malo slabo?
Mislim da bi klip za traktorski cepač trebao biti bar 125mm, da bi mogao dati do 25t.

Nazad
Vrh