Alati i radionice

Drugari, da li postoji po nasim gvozdjarama, kao vinkl, ali sa stranicama razlicitih duzina, npr 4cmx2cm?

Postoje i na linku su neke standardne dimenzije. U trgovinama su malo rjeđi. Kao šti je napisano za kakav metar ili dva može se jedna strana smanjiti. To sam, za te male količine, bez problema rješavao malom fleksom i tankom reznom pločom.

Ako je mala kolicina onda ok,moze se pristupiti tom poslu kao sto kazete Iwanho ali ako je veca kolicina spremite zivce i sigurnu ruku. Jedna od preporuki sto sam radio je i odmeravanje potrebne sirine i koriscenje letve drvene kao vodjice za sto praviji rez. Po mogucstvu velika brusalica sa velikom reznom plocom ili ako je neko nesiguran mala sa kamenom 125mm. Od seljaka postasmo i varioci,gradjevinci,hemicari za polja,veterinari za nase zivotinje,majstori za masine... seljak je cudo brale🤣.

Postoje i na linku su neke standardne dimenzije. U trgovinama su malo rjeđi. Kao šti je napisano za kakav metar ili dva može se jedna strana smanjiti. To sam, za te male količine, bez problema rješavao malom fleksom i tankom reznom pločom.
Uffff,Iwanho,ovo je super link steta sto su u BiH trebali bi mi neki profili,hvala za deljenje i poz

Ja sam sa mojom parkside plazmom pravio neki L profil nejednakih stranica ali od kvadratne cevi 2mm debljine zid,ide kao kroz puter,samo vucem gorionik niz neku letvu pravu i nema da mislis za pravac.

Ja sam sa mojom parkside plazmom pravio neki L profil nejednakih stranica ali od kvadratne cevi 2mm debljine zid,ide kao kroz puter,samo vucem gorionik niz neku letvu pravu i nema da mislis za pravac.
Kako radi ta plazma iz lidla jesi li testirao neku max debljinu koju moze da sece normalno, imam u planu jednu da kupim tu kinesku od 40A.

Ja sam sekao 6mm inox,sto je oko 8mm kao obican metal,ide sasvim ok,ali nisam imao puno seci odjednom pa nzm koliko moze izdrzati pre nego sto ukljuci zastitu od pregrevanja.A ovo 3-4mm je igranje,sekao sam isto inox 3mm ,to skoro kao kad crtas olovkom,tako vuces gorionik po metalu :).

Parkside ima dosta neuredan rez kod debljih metala, ali nista sto malo brusenja ne moze popraviti. A i za 150e se ne mozes bunit.

Nazad
Vrh