Ne možeš tako da gledaš. "Koliko po vama vrijede oči i dobar vid?". Pa neću izgubiti vid za ovo malo što ja varim. Pre će mi ga zeznuti ovo buljenje u komp (već čini mi se da jeste malo)
nego varenje. U ostalom ta maska koliko god loša bila pruža neku zaštitu. Pitam zeta malopre za te jeftinije maske , kaže on meni "ja varim bez maske".
A radi u radionici u firmi.
Nemam baš takav stav, ko što rekoh da se ozbiljnije bavim time svakako da bi vodio računa ipak mislim da za ljude koji koriste aparat koliko i ja sva propisana zaštita nije neophodna. U ostalom nisam video nikog od ljudi koje vare mnogo više i duže od mene da nose svu propisanu opremu, kecelja ,rukavoce do lakta itd. i ne vidim da imaju nekih problem prouzrokovanim varenjem. Ne govorim da je ta zaštita glupost samo kažem da vreme gde si izložen zračenju igra veliku ulogu tako da neko ko ja može da se provuče i bez kecelje i sa lošijom maskom.
Inače nemam još dece tako da mi je možda bolje da te pare potošim na dobru kecelju nego na masku.
Da mi je videti toga što vari bez maske????
Pa kad se mnogo vari meni koža ispod maske bude kao iz solarijuma, bude slučajeva da se ljušti koža na licu!!!!!!!!
Masku imam esab običnu naglavnu koju i naj više koristim ako mi treba druga ruka
Tu kinezaru automatsku imam već 5_6g i možda sam je 10 puta koristio magli mi mnogo zimi a leti me nervira
Opet kad god mogu koristim ručnu masku to mi je naj zgodnije
I velik problem imam sa zaštitnim naočarima, sve su neke plastične i izgule se
Teško je naći sa baš staklima gotovo nemoguće.
Prema automatskoj masci imam averziju jer mi leva ruka bude slobodna a retko koristim rukavice pa sam par puta uhvatio za vrelo levom rukom
Kecelju koristim kao i čepove za uši, ko je fasovao zna o čemu pričama rukavice i potkapu(fantomku) kad baš moram!!
Letos sam imao nepriliku da mi je kap upala u nos pa sam završio u urgentnom centru
Naime vario sam ležeći na leđima kap se odbila od kecelju i ušla i nozdrvu skroz do oka
Bol je bio neizdrživ skučen prostor dok sam se izvukao otrčao do dvorišne česme i bukvalno ušmrkao vodu u nozdrve
Imao sam osećaj da gore i oči i mozak!!!!
Od tada kad se radi ležeći obavezno maramice u nos!!!!
A re priče bez maske bez naočara to su obični KRETENI koji ne razmišljaju o posledicama!!!
Sent from my moto e5 using Tapatalk