Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Po merama mu tako dodje, ali opet kazem da nisam video tako obelezen kontrolnik. Ipak danas se kontrolnici prave i pojedinacno i po posebnim zahtevima tako da je moguce.To ti je luko, H7 ide a H8 ide u q haha...
Nista netacno nisam napisao. Jos od diskusije od mernih instrumenata, preko navoja, evo sada kontrolnici i mere tolerancije. Kad smo raspravljali o navojima konkretno si napisao da za M20 busis rupu 0.5 u plusu. Pitao sam te kakav bi to sklop bio kada bi spoljasnji navoj M20 ostrugao 0.5mm u minusu. Kod tolerancije te pitam da li moze nula na nulu da ide, a ti mi odgovoris da tematiku pomalo poznajes, ali cutis. Kada si rekao da nareznica i ureznica nagoje navoj tj. naprave profil navoja to stvarno bolje da si cutao. Ja ne sporim da nesto znas, ali to znanje nisi upotrebljavao u praksi. Jedno je kad ti u radionici nesto uradis i kazes dobro je nema to veze, a drugo kad u firmi tvoj rad pregleda kontrola.Pa neznam dali bi po tebi bilo pošteno da ti pišeš netačnosti/polutačnosti, a ja koji (slučajno) tu tematiku pomalo poznajem ćutim?
Otprilike, to bi bilo kao da ja čitam temu o kalemljenju nebih li nešto naučio, i usvojim nečije netačne/polutačne preporuke. Kalemljenje ne uspe, na forumu niko ne odgovara za nanetu štetu, i onda u čemu je poenta ovog foruma?
Ponavljam, ne želim da te diskreditujem i potcenjujem, ali jednostavno, glupo je radi ljudi koji koriste ove informacije, propuštati netačnosti i polutačnosti.
Od prilikeTo ti je luko, H7 ide a H8 ide u q haha...
Nisam se sretao sa tim alatom, ali ovako odokativno ne bih reko da tim alatom može da se kontroliše samo širi ili uži unutrašnji prečnik već samo da li navoj odgovara nazivnom?Da nije možda ovakav?
Ako je ovakav, kako sa njim konstatuješ širi unutrašnji prečnik?
Ako si ti koristio neki drugi tip opet objasni kako de sa njim kontroliše unutrašnji prečnik navoja principom 'IDE-Ne IDE'.
Budi konkretan, bez subjektivnih osećaja.
Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Ovo sam ti napisao pre par dana. Ili ne citas ili opet volis da je tvoja zadnja.Nisam ni sumnjao da ces skinuti nesto sa gugla. Bas si me razocarao. Kontrolnik moze samo da konstatuje ispravnost ili neispravnost navoja. Znaci ne moze da izmeri precnik tacnije srednji precnik navoja.
Evo ponovo ti postavljam sta sam napisao pre tri dana To je post br. 15917. Pri njemu ostajem, ali sad mi pade na pamet da mozda nisi dobro shvatio. U tom postu ja nisam tebe citirao vec sam izneo svoje znanje ili neznanje kako ti kazes. Ponavljam se, ali moram. Kontrolnik moze samo da konstatuje ispravnost ili neispravnost navoja. Znaci kontrolnik ne moze da izmeri precnik ili poluprcnik navoja.Nisam ni sumnjao da ces skinuti nesto sa gugla. Bas si me razocarao. Kontrolnik moze samo da konstatuje ispravnost ili neispravnost navoja. Znaci ne moze da izmeri precnik tacnije srednji precnik navoja.