Apsolutno se slažem sa ovim. Da su ljudi kroz istoriju razmišljali e imam pećinu da spavam, u potoku vode, ubraću pokoju bobicu, ptici ukrasti jaje iz gnijezda ili ubiti divlje životinje i to mi je dovoljno bilo bi covječanstvo na tom ili sličnom nivou i dan danas. Treba razmišljati o napredovanju, ne sada sa lokalnog npr molera da dođeš do glavnog dekoratera skupih zgrada ali treba ići naprijed. Naši prostori su puni onih starih automehaničara koji su se učili na ladama, yugićima, zastavama, starim škodama... a nisu išli u korak sa vremenom, sada im skoro niko ni ne svraća u servis, ne zarade ni za cigare i pivo. Bolje prođu oni koji ne znaju da otklone kvar ali imaju servis sa kompjuterima i dijagnostikom.
Da najveće svijetske kompanije razmišljaju na način da ne idu u korak sa vremenom ili da ne inoviraju mogli bi zatvoriti. Od starijeg treba uzeti ono što valja, što je dobro, nezamenjivo ali treba malo i u korak sa vremenom, nove tehnologije, materijali...
I u novom ima gluposti i besmislica ali to se brzo pokaže i još brže ode u istoriju.
Uglavnom, od stajanja u mjestu nema vajde.
A ovo za nerazmišljanje, ljudi ne biste vjerovali kakvih kolega i pripravnika sam imao i imam, sramota su za struku. Da izbije čauru ili osovinu uzeće čekić od 1 kg i udarati k'o kreten i na kraju odustati jer "ne može" a neće se ni sjetiti da uzme teži čekić ili pametnije udari. O vađenju polomljemih šrafova bolje da ne pričam. Balavi uobraženi kolega uzeo da vadi polomljeni navoj iz prolazne rupe, uzeo mali šrafciger i čekić i kucka po onome slomljenom šrafu pola sata, naravno ništa ne postiže, da se sjetio da izbuši šraf, uzme crv i izvuče komad ili uzme ureznicu i pročisti navoj to ni govora. Narezuju čelične cijevi bez kapi ulja, polome one nareznice, stave potrošeni brus sa velike na malu brusilicu, skinu štit i ručku, vide kecelju pored aparata za varenje i sprdaju se jesu li u kuhinju ili radionici nemajući pojma čemu ona služi. Mnogi kad nauče par sitnica tu stanu, da li neće ili nemaju kapacitet u glavi za dalje ili su jednostavno lijeni to je od slučaja do slučaja, moje iskustvo lijenost većinom. Što kaže kolega gore, zagrebu površinu, ne kopaju dublje i budu brzo pregaženi.