...hteo da kažem da mi se mnogo više sviđa slaganje ključeva na ove jelkice za ključeve...
Ја то правио од L-профила: узео два комада жељене дужине (то значи, ако ти треба од 80 сантима - може, ако ти треба метар и фртаљ - може, 27 сантима - може, три метра - може), ставио их "леђа уз леђа" па на пар места пецнуо електродом да се држе заједно.
Потом на страни где су станице та два L-профила један уз други, на одређеној удаљености једно од друге и од ивице профила, забушиш отворе од 10 или 12 мм (зависи од тога који "калибар" кључева мислиш да уденеш у ту "јелку" коју правиш, па од тога и планираш пречнике отвора).
Потом, направиш неку мустру на којој је одређен угао за те усеке који треба да држе кључеве, па уз мусту плајвазом повлачиш штрафте од обе стране сваког од оних избушених отвора. Следеће је да брусилицом просецаш те штрафте, чиме добијаш усеке за кључеве.
Потом чистиш оно пецкано електродом и раздвајаш два L-профила, одређујеш колико та "јелка" треба да има размак између L-профила у подножју и на врху, па их у том положају спајаш са два или три комада флаха заварених попречно између L-профила. Пошто те "јелке" не могу да се фиксирају за "таблу", а да кључеви лепо легну и не додирују је, ја сам између "табле" и "јелке" поставио по пар одстојника у подножју и врху у виду парчета летве.
Наравно, ту има и посла око обарања оштрих ивица, заобљавања крајева и фарбања тих "уради сам" варијанти "јелки" за кључеве, ал' имате слободу да je направите онолико велику колика вам је потребна.
Могу ја и да сликам својих пар "јелки" направљених таквом методом (има још једна, од флаха, са сецкањем и завариривањем комада, али је много заметнији посао и не вреди тог труда), али мој телефон прави више него очајне фотке, а док би вам урадио акаварел, прош'о би и викенд. Зато ми је било лакше да вам моју идеју изложим у неколико пасуса.